Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Organisaatio

Kuopion Musiikkikeskus on Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palvelualueella toimiva organisaatio.

Lisätietoja Kuopion kaupunkiorganisaatiosta täältä.

Kuopion Musiikkikeskus on ns. kaksoisorganisaatio, johon sisältyy Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin toiminta. Lisäksi Kuopion Musiikkikeskus organisaationa hallinnoi Kuopion Musiikkikeskusta rakennuksena. Henkilökuntaan kuuluu 65 vakinaista työntekijää, mukaan lukien Kuopion kaupunginorkesterin muusikot. Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtajana toimi elokuusta 1993 maaliskuun 2018 loppuun Michael Claussen. Hänen seuraajansa Katariina Kummala aloitti 1.3.2018.

Talossa toimivat oppilaitokset – Kuopion konservatorio, Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikkö sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö – ovat omia hallinnollisia yksiköitään. Lisäksi talon ravintolapalveluista vastaa Kanresta Oy.

Historia

8.9.1969
Kaupunginjohtaja Eino Luukkonen kutsuu kokoon eri musiikkipiirejä edustavan kokouksen, jonka tuloksena aletaan tutkia mahdollisuuksia Musiikkikeskuksen rakentamiseksi.

1972
Käynnistetään kutsukilpailu talon suunnittelemiseksi, johon tulee 4 esitystä: ”Kontrabasso”, ”Opus 310172”, ”Ostinato” ja ”Konsta”. Yksimielisesti palkintolautakunta valitsee parhaaksi ehdotuksen nimeltä ”Opus 310172”, jonka tekijät ovat kuopiolaiset arkkitehdit Esa Malmivaara ja Raimo Savolainen.

26.10.1975
Kuopion Musiikkikeskuksen ensimmäiset piirustukset valmistuvat.

7.6.1976
Kuopion Musiikkikeskukselle myönnetään rakennuslupa, mutta suunnittelutyö keskeytetään rahoitustilanteesta johtuen.

1978 alku
Musiikkilautakunnan aloitteesta kaupunginhallitus nimeää työryhmän valmistelemaan Musiikkikeskuksen toteuttamista (mm. rahoitus ja hallinto). Esillä on mm. säätiöpohjainen toteuttamismalli sekä Kuopion konservatorion ja kaupungin yhteinen hanke.

Toukokuu 1980
Kaupunginhallitus asettaa toimikunnan saattamaan Musiikkikeskuksen suunnitelmat uusia rakennusvaatimuksia vastaavaksi siten, että Musiikkikeskuksen rakennustyöt voitaisiin käynnistää vuoden 1982 aikana.

Tammikuu 1983
Toimikunnan asiakirjat menevät urakkalaskentaan.

27.9.1983
Kuopion Musiikkikeskuksen peruskivi muurataan.

Elokuu 1985
Kuopion Musiikkikeskus valmistuu.

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksessa on yli 10.000 neliötä ja kuutioita yli 51.000. Kellaritilojen lisäksi käytössä on neljä maanpäällistä kerrosta. Talo tuli maksamaan nykyrahassa noin 10 miljoonaa euroa. Kävijöitä talossa on vuosittain 120.000-150.000.

 

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: