Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kansainvälisen tason konsertti- ja kongressikeskus Savon sydämessä

Kuopion Musiikkikeskus kuuluu Suomen konsertti- ja kongressitalojen eliittiin, mutta on myös paljon muutakin. Huolehtivan emolinnun tavoin se levittää suojaavat siipensä kuopiolaisen musiikkielämän ylle, tarjoten kodin Kuopion kaupunginorkesterille ja lainaten suojaansa lukuisille kiitollisille vierailijoille vuosittain. Lisäksi talon suojissa opiskelee tulevia musiikin ja tanssin ammattilaisia, jotka omalta osaltaan takaavat sen, että talo elää ajan hermolla nuorekkaana käymättä mieleltään vanhaksi.

Esa Malmivaaran ja Raimo Savolaisen suunnittelema Kuopion Musiikkikeskus valmistui elokuussa 1985 luonnonkauniin Kuopionlahden rannalle, vain muutaman korttelin päähän Kuopion maineikkaasta torista. Sen suojissa järjestetään vuosittain yli 300 tilaisuutta, joiden kävijämäärät vaihtelevat 100.000-150.000 vieraan välillä.

Musiikkikeskuksen monipuoliset tilat sijoittuvat käytännöllisesti neljä kerrosta korkean Valohallin ympärille.

Talon ylpeys on 1050-paikkainen Konserttisali, jonka akustiikan on suunnitellut professori Alpo Halme. Lopputulos on ollut laajasti kiitelty ja sali soveltuukin loistavasti niin klassiselle kuin kevyemmällekin musiikille.

Kuopion Musiikkikeskus tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia musiikkielämyksiä maakunnan musiikinystäville. Kuopion kaupunginorkesteri tuo lähes viikoittain konserttisalin estradille kansainvälisen tason kapellimestari- ja solistivieraita ja Suomen viihdetaivaan tähdet vierailevat säännöllisesti konserttikiertueillaan Kuopion Musiikkikeskuksessa.

Hyvä sali on myös houkutellut Kuopioon konsertoimaan lukuisia maineikkaita orkestereita (mm. Leipzigin Gewandhaus-orkesteri, Pietarin Mariinski-teatterin orkesteri sekä Academy of St. Martin in the Fields). Onnistuneen akustiikan ansiosta myös johtavat kansainväliset levy-yhtiöt ovat valinneet Kuopion Musiikkikeskuksen salin levytyksiinsä.

Kuopion Musiikkikeskuksen seinien sisällä toimivat oppilaitokset – Kuopion konservatorio, Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö sekä Savonia Ammattikorkeakoulun Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemia – tarjoavat korkeatasoista koulutusta vauvaikäisistä ammattikoulutukseen saakka.

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: