Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Tietoa talosta

Kuopion Musiikkikeskus kuuluu Suomen konsertti- ja kongressikeskusten eliittiin. Talo on myös maakunnan musiikkielämän sydän – Kuopion kaupunginorkesterin lisäksi talossa toimii kolme taidealan oppilaitosta.

 

Esittely

Kuopion Musiikkikeskus on yksi Suomen merkittävimmistä konserttitaloista ja kongressikeskuksista sekä Kuopion kaupunginorkesterin koti. Lisäksi talossa toimii kolme taidealan oppilaitosta: Kuopion konservatorio, Savonia-AMK:n Musiikin ja tanssin yksikkö sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian yksikkö. Talon ravintolatoiminnasta vastaa Kanresta Oy:n Ravintola Oodi.

Lue lisää

 
 

Yhteystiedot ja henkilökunta

Täältä löydät hallintohenkilökunnan, asiakaspalvelun, ravintolan ja teknisen henkilökunnan yhteystiedot.

Lue lisää

 
 

Avoimet työpaikat

Katso Kuopion Musiikkikeskuksen avoimet työpaikat.

Lue lisää

 
 

Organisaatio ja historia

Kuopion Musiikkikeskus on Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palvelualueella toimiva organisaatio.  Organisaatioon kuuluu myös Kuopion kaupunginorkesteri.

Konsertti- ja kokoustalon rakentamiseksi käynnistettiin vuonna 1972 kutsukilpailu, jonka parhaaksi ehdotukseksi valittiin kuopiolaisten arkkitehtien, Esa Malmivaara ja Raimo Savolainen, työ nimeltään ”Opus 310172”. Kuopion Musiikkikeskuksen avajaisia vietettiin 5.9.1985.

Lue lisää

 
 

Taideteokset

Kuopion Musiikkikeskuksessa on useita suomalaisten taiteilijoiden merkittäviä ja suurikokoisia taideteoksia, joista näyttävimmät ja näkyvimmät ovat 2. kerroksen Konserttisalin lämpiössä sijaitsevat Pauno Pohjolaisen Van Goghin sävelkorva ja Reijo Hukkasen Äänirauta sekä pääportaikon välitasanteella valvova Toivo Jaatisen Sibelius-veistos.

Lue lisää

 
 

Esteettömyys

Kuopion Musiikkikeskuksen tilojen suunnittelussa on otettu huomioon eri asiakasryhmien tarpeet. Tavoitteenamme on tarjota kaikille asiakkaillemme tasapuolisesti elämyksellinen vierailu talossamme.

Lue lisää

 
 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: