Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Ilmaiskonsertissa 21.8. soi muusikoiden tällä viikolla luoma musiikki

Facebook Twitter

Julkaistu 19.08.2021 klo 12:53

Kuopion kaupunginorkesteria luotsaa improvisaatioguru Matthew Barley

Kuopion kaupunginorkesterin There And Back Again -ilmaiskonsertti lauantaina 21.8. klo 18 esittelee orkesterin muusikoiden itse luomaa musiikkia. Muusikoita on tällä viikolla luotsannut improvisaatiospesialisti ja brittisellisti Matthew Barley, joka myös juontaa konsertin. Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa kuullaan myös mm. Beethovenin teoksia. Konsertti toteutetaan viranomaisohjeistuksen mukaan, ja paikkoja on tarjolla rajoitetusti.

Kuopion kaupunginorkesterin There And Back Again –konsertin 21.8. ohjelma kuljettaa kuulijan Beethovenista improvisaation, ei-klassisen sekä riitasointujen epätyypillisiin musiikillisiin maailmoihin ja jälleen takaisin Beethoveniin. Konsertin aloittaa Beethovenin Coriolan-alkusoitto, jonka jälkeen päästään kuulemaan muusikoiden tällä viikolla luomaa musiikkia. Uusi musiikki heijastelee muusikoiden tuntemuksia kuluneesta korona-ajasta. Konsertti sisältää myös koskettavan kauniita teoksia sellolle ja jousille sekä orkesterin puhallinsoittajien uunituoreita sovituksia konserttiviikolta. Lopussa palataan Beethovenin musiikkiin ensimmäisen sinfonian sävelten myötä.

Orkesteria on luotsannut tämän viikon ajan Matthew Barley, joka vierailee Kuopiossa toista kertaa. Barley on ansioitunut sellisti, improvisointiguru ja luovien musisointitaitojen kouluttaja, joka on tehnyt yhteistyötä myös muiden merkittävien suomalaisorkesterien kanssa. ”Musiikkiprojekteissani keskityn erityisesti ihmisten väliseen yhteyden vahvistamiseen ja kaikenlaisten keinotekoisten raja-aitojen kaatamiseen niin henkilöiden kuin eri musiikkityylien väliltä”, Barley toteaa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Esitykseen ei tarvitse noutaa erillistä pääsylippua. Yleisöä pyydetään saapumaan ajoissa paikalle. Konsertin kesto on noin 1 tunti, ei väliaikaa.

Konsertti järjestetään turvallisesti viranomaisohjeistusten mukaan ja hygieniakäytänteitä noudattaen. Riittävän etäisyyden takaamiseksi Konserttisalin yleisökapasiteettia on rajoitettu. Tapahtumassa on vahva maskisuositus. Ruuhkien välttämiseksi narikka ei ole käytössä, vaan asiakkaat voivat ottaa ulkovaatteet ja laukut mukaan Konserttisaliin. Lisäksi talon henkilökunta ohjaa asiakkaita toimimaan koronaturvallisesti. Musiikkikeskuksen turvallisuuskäytännöt löytyvät osoitteesta www.kuopionmusiikkikeskus.fi.

Kuopion kaupunginorkesterin 4+1 KAUSIKORTTEJA syksyn Kausikonsertteihin voi lunastaa 8.9.2021 saakka. Myös kertaliput kaikkiin orkesterin syksyn konsertteihin ovat myynnissä. Kertalippujen ja kausikorttien myynti: mm. Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassa (avoinna ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun ja viikonloppuisin tuntia ennen esitystä, la 21.8. lippukassa avoinna klo 17-18) sekä Lippupisteen verkkokauppa www.lippu.fi ja myyntipisteet (mm. Sokos Kuopio).

Ajantasaiset ohjelmatiedot: www.kuopionkaupunginorkesteri.fi. Muutokset ohjelmatietoihin ovat mahdollisia.

KUOPION MUSIIKKIKESKUS
Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionmusiikkikeskus.fi | Facebook: Kuopionmusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: