Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

RETROJENGI

Lauantai 19.10.2024 klo 19 Konserttisali

Osta liputVaraa tarjoilu
Facebook Twitter

Sana retro määritellään aiempien vuosikymmenten tyyliksi, muodiksi tai – kuten tässä tapauksessa – musiikiksi, jota sovelletaan uudelleen nykyaikana. Kyse on siis tietynlaisesta nostalgiasta eli menneitten aikojen muistelusta, ikävöinnistä, kaihosta ja haikeudesta.

Kun menestyksellinen ura suomalaisen pop- ja iskelmämusiikin ykkösjoukoissa on alkanut jo 1960-luvulla eli kuutisenkymmentä vuotta sitten kuten Dannyllä, Frederikillä ja Erkki Liikasella, niin voidaan suurella kunnioituksella ja arvostuksella todeta nyt tien päälle yhdessä lähtevän trion olevan retrojengin eliittiä. Ja kaikkien suomalaisen pop- ja iskelmämusiikin ystävien iloksi Retrojengin keikoilla kuullaan tuttuja, lämpimiä muistoja herättäviä hittejä vuosien varrelta.

Retrojengiä säestää pitkän linjan ammattimuusikoista koostuva sixties-bändi Goldies. Yhtyeen solisti ja komppikitaristi Curre Andersén aloitti soittohommat jo 1960-luvun alussa yhtyeessä The Nameless. Basisti Masa Saari on soittanut vuosien varrella useassa eri kokoonpanossa, joista nimekkäimpänä ehkä Pohjois-Suomen ylpeys Battaglia. Rumpali Hate Sjöblom ja kitaristi Kimi Engström muistetaan muun muassa The Ronski Gangistä. Sovittajan tonttia ja soittamista hoitaa Petri Kokko. Goldies on suosittujen Back To The Sixties -tapahtumien vakioesiintyjä.

Konsertin kesto noin 2 tuntia 30 minuuttia sisältää väliajan.

Järj. Central Line Entertainment Oy
Liput: 47,30 €
Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: