Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

VANHUSTEN PÄIVÄKONSERTTI: KOTIRINTAMAN NAISET

Perjantai 04.10.2024 klo 13 Konserttisali

Osta liput
Facebook Twitter

Esiintyjät: Laulajat Reetta Ristimäki ja Ira Kaspi sekä pianisti Eliina Taal (Mäkiranta)
Käsikirjoitus: Reetta Ristimäki
Puvustus: Anis Kronidova
Tuotanto: Greta Tuotanto

Kertomuskonsertissa kuullaan aikakauden radiohiteillä höystettyä tarinointia siviilien elämästä ja tunnelmista sota-aikaan.

Toinen maailmansota alkoi 1.9.1939. Sota-ajan eläneen sukupolven kunniaksi Reetta Ristimäki on käsikirjoittanut dramatisoidun lauluillan sota-ajan radiohiteistä, joka eläytyy koskettavasti, mutta myös hauskasti siviilien elämään sota-ajan Suomessa. Rakastettu esitys on ollut erityisesti vanhemman väestön ja hiukan yllättäen myös nuorten suosima. Kotirintaman naisina esiintyvät laulajat Ira Kaspi ja Reetta Ristimäki sekä pianisti Eliina Taal (Mäkiranta) / Tuija Rantalainen.

Kaikkia eurooppalaisia koskettaneella sodalla oli monet kasvot. Paitsi sotilaiden, se oli myös kotirintamalla eläneiden naisten, äitien, vaimojen ja tyttöystävien sekä lasten ja vanhusten sota. Kotirintaman naiset palaa sota-ajan tunnelmiin mm. aikakauden musiikin, lehtileikkeiden ja kirjeiden välityksellä.

Sota-ajan listahittejä olivat mm. Kodin kynttilät, Hymyillen, Väliaikainen, Pieni sydän ja Siks’ oon mä suruinen sekä Salaisuuden kertoa mä voisin. Kansainvälisiä hittejä olivat mm. AsTime Goes By, We’ll meet again, Bei Mir Bist du Schön ja Itke en lemmen tähden. Vihollisrintamien molemmin puolin yhteisiä hittejäkin syntyi, esimerkkinä Lili Marleen. Aikakauden suosituimpia artisteja olivat mm. Valtosen sisarusten lauluyhtye Harmony Sisters Suomessa, Vera Lynn Britanniassa, Edith Piaf Ranskassa, Marlene Dietrich USA:ssa ja Zarah Leander Saksassa.

”Taidokkaasti musiikillisesti ja tarinoiden koostettu esitys vei mukanaan. Laulajat Ira Kaspi ja Reetta Ristimäki sekä pianisti Eliina Mäkiranta ovat koonneet viihdyttävän ja tunteisiin vetoavan esityksen sota-ajan radiohiteistä.” – Eija Quinlan, Uusimaa

Kesto 1 tunti, ei väliaikaa.

Järj. Kuopion Musiikkikeskus
Liput: 7 € / 2 € saattajat
Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: