Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

ERJA LYYTINEN & FRIENDS: BLUE CHRISTMAS 2021

Lauantai 11.12.2021 klo 19 Konserttisali

Osta liputVaraa tarjoilu
Facebook Twitter

Ikimuistoinen konserttielämys sinisen bluesin ja punaisen joulun ystäville!

Rokkaavan riemukkaat Blue Christmas – konsertit ovat laulaja-kitaristi Erja Lyytisen emännöimä kiertuekokonaisuus, joka on vakiintunut jokavuotiseksi konserttiperinteeksi bluesista joulunaikaan nauttiville kuulijoille! Tänä vuonna mukaan lähtee liuta Suomen kovimpia esiintyjiä. Kiertueen alkuosaa tähdittää Esa Kuloniemi, jonka jälkeen kiertueen kelkkaan hyppää Ben Granfelt. Kaikissa konserteissa nähdään ihastuttavat ja rautaiset ammattilaiset Aija Puurtinen ja Erja Lyytinen.

Konsertissa kuullaan Erja Lyytisen ja hänen solistivieraidensa suosikkikappaleita vuosien varrelta. Lisäksi ohjelmistossa on rokkaavia jouluisia kappaleita sekä tunnelmallisia lauluja, joita nämä lahjakkaat solistivieraat esittävät kaksi tuntia kestävässä konserttikokonaisuudessa yhdessä ja erikseen. Konsertti on siis monipuolinen kattaus bluesia, rock ´n´ rollia ja ikivihreitä sävelmiä!

Suomen blueskuningattareksi tituleerattu Erja Lyytinen on viimeisten parinkymmenen vuoden aikana saavuttanut suomibluesin historiassa enemmän kuin kukaan muu. Kansainvälisesti palkittu kitaristi on esiintynyt maailman kärkikaartiin kuuluvien kitaristien, kuten Sonny Landrethin, Jennifer Battenin ja Joe Bonamassan rinnalla sekä ollut lämmittelijänä Tom Jonesille, Robert Plantille ja Carlos Santanalle. Lyytinen pääsi myös Santanan kutsumana tämän yhtyeen kanssa esiintymään 20 000 ihmisen eteen Helsingin Kaisaniemessä kesällä 2018. Vauhti on vain kiihtynyt, kun Lyytinen on kiertänyt ympäri maailmaa esiintyen mm. ”Blues Brother” Dan Aykroydin kanssa Toronton Jazz Festivaaleilla. Lyytisen viimeisin julkaisu Lockdown Live on historiallinen taltiointi, joka äänitettiin koronarajoitusten aikaan keväällä 2020.

Lyytinen yhdistää soitossaan modernia ja vanhaa bluesia sekä progressiivisia sävyjä mielenkiintoiseksi yhdistelmäksi ja onkin kasvattanut itselleen vankan kuulijakunnan, josta kertovat European Blues Awards “Paras Kitaristi 2017” tunnustus sekä sijoittuminen sijalle #2 Total Guitar – lehden lukijaäänestyksessä ”10 Maailman Parasta Kitaristia Nyt”.

Laulaja-basisti Aija Puurtinen aloitti uransa blues – yhtyeessä Honey B & T-Bones.Yli neljä vuosikymmentä musiikin parissa on tehnyt musiikin tohtoriksikin valmistuneesta Puurtisesta monipuolisen taiturin. Persoonallinen ilmaisu sekä tyyli on ollut Puurtisen tavaramerkki ja hän onkin toiminut säveltäjänä, levytuottajana ja vieraillut laulajana eri levytyssessioissa. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. seuraavien kokoonpanojen kanssa kuten Tuomari Nurmio & Hunajaluut, Riku Niemi Orchestra ja Värttinä. Lavaesiintyjinä Puurtinen on mystisen vaikuttava ja taikookin äänellään uskomattomia efektejä.

Ben Granfelt on suomalainen rock-kitaristi, jonka tyylikäs ja melodinen soitto on vienyt maailmanluokan bändien, kuten Leningrad Cowboysin ja yhdysvaltalaisen Wishbone Ash – yhtyeen riveihin. Vuosikymmenten ulkomaan keikkojen kokemus on tehnyt Granfeltista yhden arvostetuimmista rock-kitaristeista. Viime vuosina Ben on keikkaillut mm. Los Bastardos Finlandeses – yhtyeessä ja oman sooloyhtyeensä Ben Granfelt Bandin kanssa, keikkaillen tiiviisti sekä Suomessa että ulkomailla. Granfeltin monipuolisuus ja musikaalisuus onkin kuultavissa parhaiten hänen omissa sävellyksissään ja uusin albumi tältä tuotteliaalta kitaristilta julkaistaan syksyllä 2021.

Erja Lyytinen & Friends: Blue Christmas 2021 -konserttien kokoonpanoon on tullut pieniä muutoksia. Hasse Valli ei pääse osallistumaan kiertueelle henkilökohtaisten syiden vuoksi. Vallin tilalla konserteissa nähdään huippuluokan taiturit Esa Kuloniemi ja Ben Granfelt. Esa Kuloniemi tähdittää joulukonsertteja ajalla 1-4.12 (Kouvola, Hämeenlinna, Vaasa ja Kajaani) ja Ben Granfelt puolestaan 7.12 lähtien konserttikiertueen loppuun saakka.

Tervetuloa turvallisesti konserttiin!

Järj. Bluesland Productions Oy
Liput: 41 € / 37,50 € lapset alle 16 v., opiskelijat, eläkeläiset ja ryhmät väh. 10 hlöä
Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: