Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

PERUTTU – CANDIDE-OPERETTI

Perjantai 23.10.2020 klo 19 Konserttisali

Facebook Twitter

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen Candide-operetin esitys pe 23.10. klo 19 on peruttu.

Esityksen lippurahoja voi lunastaa takaisin vuoden loppuun eli 31.12.2020 saakka.

Lippupisteen kautta ostetut liput voi palauttaa osoitteesta https://web.lippu.fi/palautus/ löytyvän ohjeen mukaan. Kuopion Musiikkikeskuksesta ostetut liput voi palauttaa ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa http://bit.ly/KuopionMusiikkikeskus_palautus tai sähköpostitse osoitteessa musiikkikeskus(at)kuopio.fi. Lippupalautuksia voi hoitaa täyttämällä lomakkeen myös Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassalla sen aukioloaikoina.

Tarkemmat ohjeet lippupalautuksille löytyvät osoitteesta: www.kuopionmusiikkikeskus.fi/uutinen/koronaviruksen-vaikutukset-kuopion-musiikkikeskuksen-toimintaan/.

Ohjaus Tuomas Parkkinen
Kapellimestari Jonas Rannila
Koreografia Osku Heiskanen
Kuopion kaupunginorkesteri
Candide-kuoro

Solisteina mm. Tero Harjunniemi, Kaisa Ranta, Heikki Kilpeläinen, Annami Hylkilä, Heikki Halinen ja Heli Immonen

Katso Candiden traileri

Esityskieli suomi. Kesto noin 3 tuntia (sis. väliajan).

KLO 17 Valohalli
RAVINTOLA OODIN BUFFET
Kuopion Musiikkikeskuksen 35v-juhlamenu

Satiirinen operetti, koominen musikaali vai ironinen ooppera?

Kaikkea ja paljon muuta! Candide on hilpeä herkkukori tarttuvien melodioiden ja älykkään huumorin ystäville.

Leonard Bernsteinin musiikkikomedia Candide väistelee lokerointia. West Side Storylla maailmanmaineeseen pongahtanut säveltäjä on luonut yltäkylläisen, korvia hivelevän paletin, jossa eurooppalaiset gavotit ja valssit lyövät lystikkäästi kättä grande oopperan bel canto -aarioiden, amerikkalaisen music hall -rallien ja juutalaisen klezmerin kanssa.

Tarina kertoo sinisilmäisestä nuorukaisesta, Candidesta, joka uskoo elävänsä parhaassa mahdollisessa maailmassa, kaikki ihmiset ovat hyviä ja että kaikilla tapahtumilla on tarkoituksensa. Kun äpäräpoika Candiden suhde aatelisneito Cunegondeen paljastuu ja Candide potkaistaan maantielle, hänen optimisminsa joutuu koetukselle. Candiden matka maailman ympäri Bulgariasta Lissaboniin ja Montevideosta Venetsiaan pursuaa mitä oudoimpia hahmoja ja uskomattomimpia juonenkäänteitä. Candide kohtaa jatkuvaa epäonnistumista, huonoa onnea ja väärinkäytöksiä, hiuksia nostattavaa julmuutta ja luonnonkatastrofeja, sotaa, prostituutiota, orjuutta ja maanjäristyksiä. Kuitenkaan mikään ei saa vilpitöntä nuorukaista luopumaan uskostaan hyvään ja rakkaudestaan ihanaa Cunegondea kohtaan.

Ranskalaisen valistusfilosofi Voltairen vuonna 1759 kirjoittama kertomus nauraa ihmisten hyväuskoisuudelle, tekopyhyydelle, fanaattisuudelle ja maailman brutaalille pahuudelle rokokoomaisen kevyesti ja leikkisästi. Musikaali Candiden ikivihreitä helmiä ovat mm. loistelias alkusoitto, koloratuurisopraanon taiturimainen jalokiviaaria (Glitter and Be Gay), piikikäs hirttäjäiskuoro (Auto-da-fé) ja mahtipontinen finaali puutarhanhoidon merkityksellisyydestä (Make Our Garden Grow).

Kapellimestari Jonas Rannilan tarkka ja villi musiikinjohto sekä Tuomas Parkkisen nerokas ja ilkikurinen ohjaus tavoittavat täydellisesti Voltairen ja Bernsteinin hengen. Savoy-teatterissa 2018 ensiesitetyn ilottelun päärooleissa kimaltavat sopraano Kaisa Ranta ja tenori Tero Harjunniemi. Esityksen ainutlaatuinen maailma ja huima energia vievät mennessään ja takaavat viihdyttävän illan.

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri
Liput: 40 € / 35 € S-etuhinta / 20 € lapset alle 16v ja opiskelijat
Buffetpaketti (sis. juhlamenu ja pääsylippu): 75 € / 70 € S-Etuhinta / 55 € opiskelijat / 37,50 lapset alle 16v
Buffetpaketti myynnissä 14.10.2020 saakka.

Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: