Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Suomalaisen musiikin juhlaa Jaakko Kuusiston johdolla

Facebook Twitter

Julkaistu 30.11.2020 klo 14:15

Kuopion kaupunginorkesterin solistina 3.12. mestarisellisti Arto Noras

HUOM! KONSERTTIIN EI OTETA LIVEYLEISÖÄ
Itä-Suomen aluehallintoviraston 1.12.2020 antamaan päätökseen perustuen Kuopion kaupunginorkesterin loppuvuoden yleisötilaisuudet Kuopion Musiikkikeskuksessa perutaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Lue lisää tiedotteesta.

To 3.12. klo 19 LiveStream-konsertti Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla

Konsertti striimataan livenä Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalle. Konsertin ohjelmisto ja kesto muuttuu hieman eli Aulis Sallisen teos Kamarimusiikki I jää pois.

Konserttiin jo lunastetut liput voi vaihtaa Kuopion Musiikkikeskuksen lahjakorttiin tai hakea lippupalautusta 2.3.2021 mennessä eli 3 kuukauden kuluessa esityspäivästä. Lipun jo lunastaneille lähetetään tietoa myös tekstiviestitse.

Lippupalautukset pyydetään tekemään ensisijaisesti sähköisesti:
* Lippupisteen sivuilla
* Kuopion Musiikkikeskuksen sähköisellä palautuslomakkeella
Jo ostetuista lipuista hyvitetään lipunhinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja). Lippupalautukset maksetaan asiakkaan tilille, minkä vuoksi palautuslomakkeeseen pyydetään ilmoittamaan tilinumero. Kuopion kaupungin laskutusjärjestelmä edellyttää myös henkilötunnusta, jotta rahat saadaan palautettua oikealle henkilölle.

Kuopion kaupunginorkesterin Sellon legenda -konsertissa torstaina 3.12. klo 19 soi suomalainen musiikki eri aikakausilta. Solistiksi Kuopion Musiikkikeskukseen saapuu konkarisellisti Arto Noras, joka tulkitsee Jaakko Kuusiston hänelle vuonna 2019 kirjoittaman sellokonserton. Konsertin päättää Sibeliuksen uljas Sinfonia nro 5 ylikapellimestari Jaakko Kuusiston johdolla.

Kuopion kaupunginorkesterin Sellon legenda –konsertti to 3.12. on suomalaisen musiikin suurta juhlaa. Konsertin alkupuoliskon nivoo persoonallaan yhteen sellotaiteilija Arto Noras. Jaakko Kuusiston sellokonsertto on Naantalin Musiikkijuhlien tilausteos vuodelta 2019. Teos on syntynyt Noraksen aloitteesta ja on myös hänelle omistettu. Kuopion konsertti on toinen kerta, kun hän esiintyy teoksen kanssa. Aulis Sallinen ja Arto Noras ovat olleet ystäviä vuosikymmenten ajan, joten alkusoittona kuultava Sallisen Kamarimusiikki I on paitsi säveltäjänsä kulta-ajan luomus, myös symbolisesti osuva avausnumero.

Kuopion kaupunginorkesterin ja ylikapellimestarinsa Kuusiston sykli Sibeliuksen sinfonioita etenee upeaan viidenteen sinfoniaan. Sibelius työsti teosta pitkään, ja sinfonia näki useita versioita ja uudelleenkirjoituksia ennen hioutumistaan timantiksi, jonka tunnetaan nykyään yhtenä säveltäjän uljaimmista luomuksista. “Paluu Kuopioon itsenäisyysviikolla on minulle todella merkityksellinen. Vuosi on ollut monella tavalla vaikea, emmekä ole orkesterin kanssa tavanneet pitkään aikaan”, Jaakko Kuusisto kertoo. ”Konsertin ohjelma alleviivaa tätä merkityksellisyyttä: Sibeliuksen 5. sinfonia on minulle yksi suurimmista. Ystäväni ja suuresti arvostamani taiteilijan, Arto Noraksen saapuminen soittamaan hänelle viime vuonna kirjoittamani sellokonsertto on suuri ilonaihe”, hän jatkaa.

3.12. konsertista voi nauttia myös livestriimattuna verkkokonserttina, joka julkaistaan orkesterin YouTube-kanavalla sekä orkesterin www-sivuilla. Konsertti-iltana klo 18.45 näytetään Jaakko Kuusiston videohaastattelu, jossa hän kertoo illan ohjelmasta. Verkkokonsertti ja videohaastattelu ovat katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla konsertin jälkeen viikon ajan. 3.12. konsertin striimaus toteutetaan yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy:n kanssa.

Konsertin kesto noin 1 tunti 45 minuuttia sisältäen väliajan. Konserttisaliin otetaan yleisöä max. 300 henkilöä. Turvavälejä ja hygieniakäytäntöjä koskevat ohjeistukset ovat voimassa. Lisäksi asiakkaita suositellaan käyttämään maskia Kuopion Musiikkikeskuksen tapahtumissa. Ravintola Oodi palvelee asiakkaita ennen konserttia ja sen väliajalla. Tarjoilut suositellaan tilaamaan ennakkoon osoitteesta www.kanresta.fi/valiaikatarjoilut tai ravintolapalvelutkuopio(at)kanresta.fi / 045 187 4060.

Black Fridayn kampanjatarjouksena 3.12. konserttiin pääsee kaksi henkilöä yhden hinnalla. Tarjous koskee normaalihintaisia lippuja ja on voimassa 27.-29.11. vain Lippupisteen verkkokaupassa Black Friday –kampanjasivulla. Etulippuja on rajoitetusti.

Liput Sello legenda –konserttiin suositellaan lunastamaan ennakkoon:

33 / 27 / 11 € / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti:

Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 h ennen esitystä, pe klo 12-19 ja la klo 12-18, to 3.12. klo 10-19.15, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm/mvm). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippu.fi-verkkokaupasta.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: