Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Ilmaiskonsertissa 18.2. soivat orkesterimusiikin hitit

Facebook Twitter

Julkaistu 11.02.2022 klo 14:39

Kuopion kaupunginorkesteria johtaa Timo Koponen

Kuopion kaupunginorkesterin Orkesterimusiikin hitit -ilmaiskonsertissa Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa perjantaina 18.2. klo 19 yleisö pääsee nauttimaan superhiteistä, jotka ovat tuttuja mm. elokuvista ja mainoksista. Kapellimestarina toimii orkesterin omista riveistä tuttu Timo Koponen.

Orkesterimusiikista löytyy lukuisia superhittejä, joita voi kuulla keskellä arkea ja yllättävissäkin yhteyksissä. Esimerkiksi mainoksesta voi päähän jäädä soimaan korvamato, joka tarkemmalla tarkastelulla osoittautuu osaksi jonkun tunnetun säveltäjän orkesteriklassikkoa. Kuopion kaupunginorkesterin ilmaiskonsertti 18.2. tarjoilee näitä orkesterimusiikin makupaloja.

Kun formulakisojen voittajat ruiskuttavat samppanjaa palkintopaikalla, soitetaan aina alkusoitto Georges Bizet’n säveltämästä Carmen-oopperasta. Bachin Airin sävelet ovat kuuluneet mainoksissa niin Suomessa kuin muissakin maissa. Italialaisen oopperasäveltäjä Rossinin Wilhelm Tell –alkusoittoa on käytetty ainakin 140 animaatiossa tai elokuvassa, tunnetuimpina ehkä Kellopeliappelsiini ja Armageddon. Straussin Tonava kaunoisesta versioita ovat tehneet mm. eri iskelmäyhtyeet Suomessa, ja kappaleesta tuli kaiken kansan tuntema hitti 1930-luvulla.

Konsertin kapellimestarina nähdään orkesterin oma muusikko Timo Koponen. Musiikin lomassa kuullaan myös taustatietoa esitettävistä kappaleista.

Pe 18.2. Orkesterimusiikin hitit -konserttiin on vapaa pääsy. Esitykseen ei tarvitse noutaa erillistä pääsylippua. Yleisöä pyydetään saapumaan ajoissa paikalle. Konsertin kesto on noin 1 tunti, ei väliaikaa.

Konsertti järjestetään viranomaisohjeistusten mukaan ja hygieniakäytänteitä noudattaen. Musiikkikeskuksen turvallisuuskäytännöt löytyvät talon www-sivuilta.

Kuopion Musiikkikeskuksen Avoimien ovien päivä 18.2. siirtyy keväälle 2023. Tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. Avoimien ovien päivän järjestävät yhteistyössä Kuopion Musiikkikeskus, Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion konservatorio, Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikkö, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö ja Ravintola Oodi.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: