Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Tunteiden kirjoa Kuopion kaupunginorkesterin kamarikonsertissa

Facebook Twitter

Julkaistu 12.03.2019 klo 14:52

Faurén, Debussyn ja Sarasaten sävelet soivat Eelim-temppelin salissa

Kuopion kaupunginorkesterin kevään Kamarisarja jatkuu konsertilla sunnuntaina 17.3. klo 15 Eelim-temppelin salissa. Luvassa on tunteiden ja sävyjen kirjoa, kun viulistit Sayaka Kinoshiro ja Lev Berkovskiy, alttoviulisti Anfisa Troitskaia, sellisti Peter Gospodinov ja pianisti Irina Zahharenkova esittävät mm. Gabriel Faurèn ja Claude Debussyn teoksia. Yleisö voi nauttia konsertin yhteydessä myös Kuopion Helluntaiseurakunnan järjestämästä kahvituksesta, jonka tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Kevään 2019 aikana Kuopion kaupunginorkesteri tarjoaa musiikin ystäville neljän kamarikonsertin sarjan. Sarjan toisessa konsertissa su 17.3. Eelim-temppelin salissa, os. Vuorikatu 29, tarjolla on sävyjen kirjoa ja tunteiden intensiteettiä. Konsertin aloittaa Gabriel Faurén vuonna 1880 sävelletty, rauhallinen ja surullinen Elegia alttoviululle ja pianolle, jota seuraa Claude Debussyn Sonaatti viululle ja pianolle. Sonaatissa voi kuulla lukuisia eri sävyjä: elämäniloa, luonnon kauneutta, kuoleman läheisyyden aiheuttamaa surua. Ennen väliaikaa Pablo de Sarasaten kahdelle viululle ja pianolle sävelletyn Navarran espanjalaiset kansansävelmät ja kansantanssien rytmit vievät kuulijat Etelä-Euroopan aurinkoon.

Väliajan jälkeen kuullaan toinen Gabriel Faurén teos, Pianokvartetto nro 1 c-molli op. 15. Fauré aloitti pianokvarteton säveltämisen aikana, jolloin hän oli vielä suhteessa morsiamensa Marianne Viardotin kanssa. Säveltämisen edetessä Viardot kuitenkin purki kihlauksen, ja koko kvartetto on täynnä Faurén yksityiselämään liittyvää surullista tunnelmaa. Konsertin teoksia tulkitsevat Kuopion kaupunginorkesterin viulistit Sayaka Kinoshiro ja Lev Berkovskiy, alttoviulisti Anfisa Troitskaia, sellisti Peter Gospodinov sekä vieraileva pianisti Irina Zahharenkova. Konsertin väliajalla yleisö voi nauttia Helluntaiseurakunnan järjestämästä kahvituksesta, jonka tuotto menee hyväntekeväisyyskohteeseen.

Kevään muut Kamarisarja-konsertit:

Su 28.4. klo 15 Sotilaan tarina | Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisali

Su 12.5. klo 15 Äidille | Kuopion Musiikkikeskuksen Valohalli

Liput Tunteiden tulkit -konserttiin: 20 € / 15 € eläkeläiset / 11 € lapset alle 16v, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet. eLiput: www.lippu.fi. Lisäksi Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 tuntia ennen esitystä, la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm). Lisäksi ovimyynti konserttipaikassa 1 tunti ennen esitystä.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: