Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Tarina Babarista kutsuu koko perheen Kulttuuriareena 44:lle

Facebook Twitter

Julkaistu 18.01.2018 klo 17:27

Opettavaisen orkesterisadun kertojana draamapedagogi Anni Marin

Lasten ja nuorten Pakkaspäivien aikaan torstaina 25.1. klo 18 Kuopion kaupunginorkesteri vie koko perheen lämpimämpiin maisemiin Kulttuuriareena 44:ssa. Orkesterin ja kertoja Anni Marinin esittämä Tarina Babarista kertoo pienen elefantin rohkeudesta. Kaupunginorkesteria johtaa unkarilainen kapellimestari Huba Hollókői.

Orkesterisatu Tarina Babarista kertoo pienestä Babar-elefantista, joka eli viidakossa äitinsä ja muiden norsujen kanssa. Tapahtumasarja käynnistyy Babarin lapsuudesta: Babarin äidin kuoltua metsästäjän luodista, orpo norsu pakenee ja päätyy kaupunkiin. Hän sopeutuu ihmisten elämään, oppii kävelemään kahdella jalalla ja alkaa käyttää vihreää pukua. Muutama vuosi myöhemmin Babar palaa viidakkoon ja hänestä tulee elefanttien uusi kuningas.

Ranskalaissäveltäjä Francis Poulencin sinfoninen satu sai alkunsa Ranskan maaseudulla vuonna 1940, kun säveltäjä improvisoi 3-vuotiaan serkkunsa Sophien pyynnöstä pianolla musiikkia Jean de Brunhoffin kirjoittamaan kirjaan Babarin tarinat. Esityksen kertojana Kuopiossa on draamakasvattaja Anni Marin. Tarinan alkuperäistekstin on suomentanut Lasse Pöysti.

Huba Hollókőin johdolla kaupunginorkesteri esittää orkesterisadun Kulttuuriareenalla myös torstaina 25.1. ja perjantaina 26.1. aamulla klo 9 päiväkoti- ja esikouluryhmille. Aamuesityksen kesto noin 30 minuuttia, 25.1. klo 18 perhe-esityksen kesto noin 40 minuuttia.

Kuopion kaupunginorkesteri vierailee Babar-ohjelmalla myös Vehmersalmen koululla. Kevään aikana orkesteri konsertoi Kuopion kaikkien pitäjäraatien – Riistaveden, Vehmersalmen, Karttulan, Nilsiän, Maaningan ja Juankosken – alueilla. Seuraava vierailukonsertti suuntaa Airakselan kylätalolle 27.2.

Anni Marin on valmistunut teatteri-ilmaisusta (AMK) vuonna 2009 ja työskennellyt siitä lähtien Kuopion ja Pohjois-Savon alueella erikoispainopisteenään draamapedagogiikka ja soveltava teatteri. Esiintyjänä hän on tullut tunnetuksi muun muassa Teatteri Neljäs Soiton produktiossa ”Koko kansan talo” Kuopion kaupunginteatterissa 2014-2015. Tällä hetkellä Marin työskentelee Kuopion kaupungin draamakasvattajana ja freelancer- ”draamaduunarina”.

Huba Hollókői on tehnyt uran viulistina ja saanut useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa sekä konsertoinut ympäri Eurooppaa. Orkesterinjohdon tutkinnon hän on tehnyt Sibelius-Akatemiassa ja opiskellut myös Hollannissa ja mestarikursseilla. Hollókői on johtanut suurinta osaa Hollannin merkittävistä orkestereista. Hän on johtanut useampia oopperaproduktioita Suomessa ja balettiproduktioita Hollannissa. Kuluvana kautena hän mm. johtaa Jyväskylä Sinfoniaa Carmen-produktiossa. Hollókői oli yksi kolmesta finalistista Besanconin kansainvälisessä kapellimestarikilpailussa 2013 ja toimi Hollannin radion sinfoniaorkesterin avustavana kapellimestarina 2015-17.

Katso koko Lasten Pakkaspäivien ohjelma > www.kuopio.fi/pakkaspaivat

Liput Tarina Babarista -iltaesitykseen: 38 € perhelippu (sis. 2 aikuista ja 2 lasta) / 13,50 € aikuiset / 8 € lapset alle 16v. Liput Tarina Babarista –päiväesityksiin: 6 € / Ohjaajat veloituksetta. Hinnat sisältävät Kuopion kaupunginorkesterin palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: www.lippu.fi, Kuopio Info kauppakeskus Apajassa, Sokos Kuopio ja Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), palvelunumero ma-la klo 9-19: 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm) sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. Myynti myös Kuopion kaupunginorkesterin lippukassalla Linnanpellon koululla (Linnanpellonkatu 25) ma-pe klo 11-15, palvelunumero: 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Lisäksi kevään konsertti-iltoina ovimyynti kussakin konserttipaikassa 1 tunti ennen esitystä.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: