Kuopion Musiikkikeskus

 
 

”Tähtitieteellisiä” ikivihreitä Kuopion taidemuseon karnevaaleissa 30.10.

Facebook Twitter

Julkaistu 06.10.2021 klo 16:49

Kuopion kaupunginorkesterin duo esiintyy osana karnevaaliohjelmaa

Kuopion kaupunginorkesterin duo Tuula Liimatta, viulu ja Kiira Siikavirta, kontrabasso esittävät ikivihreitä sävelmiä Kuopion taidemuseon karnevaalipäivässä lauantaina 30.10. klo 14. Duon ohjelmaa ovat innoittaneet mm. Leonardo da Vincin tähtitieteelliset tutkimukset. Karnevaalipäivänä taidemuseossa paikalla on keskusteluopas, ja ohjelmaa on myös Kuopion museolla ja kaupunginkirjastossa.

Kuopion kaupunginorkesterin duo Tuula Liimatta, viulu ja Kiira Siikavirta, kontrabasso soittavat ”tähtitieteellisiä” ikivihreitä Kuopion taidemuseolla la 30.10. klo 14. Duon ohjelma on saanut inspiraationsa Leonardo da Vincin taivaankappaleita koskevista tutkimuksista sekä monilahjakkaan neron maalauksista. Konsertissa soivat mm. kappaleet Minä laulan sun iltasi tähtihin, O sole mio, Moon river sekä Mona Lisa. Konsertin kesto on noin 25 minuuttia.

Duon esiintyminen osa Kuopion taidemuseon karnevaaliohjelmaa. Taidemuseolla kulttuuria tarjoillaan erityisesti aikuisyleisölle pureutuen taiteen teemoihin keskusteluoppaan kanssa. Keskusteluopas on läsnä 30.10. koko päivän ajan klo 10-17. Taidemuseon ohjelmaan pääsee osallistumaan pääsymaksulla 10 / 6 €, alle 18-vuotiaat maksutta.

Karnevaalit liittyvät esillä olevaan Leonardo da Vinci -näyttelyyn. Pohjois-Italiassa järjestettiin renessanssiajalla erilaisia karnevaaleja, joissa syötiin yltäkylläisesti ja nautittiin spektaakkelimaisista esityksistä sekä rikottiin yhteiskunnallisia rooleja ja normeja. Leonardo da Vinci suunnitteli häihin karnevaalihenkeä huokuvia näytelmiä ja lavastuksia sekä puvustuksia. Kenties tunnetuin näistä oli Planeettojen naamiaiset. Se oli osa Paratiisin juhla -nimistä spektaakkelia, joka esitettiin Gian Galeazzo Sforzan ja Isabella d’Aragonan häissä Sforzan hovissa 1490.

Karnevaalit järjestetään yhteistyössä Kuopion museon ja Kuopion kaupunginkirjaston kanssa. Museon ja kirjaston karnevaaliohjelmassa huomioidaan erityisesti lapset. Luvassa on eläimellisiä satutunteja ja ilmapalloeläimiä, kutkuttavia taikuriesityksiä, renessanssiajan musiikkia ja tanssiesityksiä, tietoiskuja karnevaaleista ja Leonardon spektaakkeleista.  Yltäkylläisiä syöminkejä tarjoaa Kahvila Kantti karnevaalitarjousten muodossa. Juhlahumussa mukana myös itse Leonardo da Vinci.

Karnevaaliohjelma tarkentuu kellonaikoineen viikolla 41. Kuopion museo ja taidemuseo järjestävät ohjelmaa 30.10. klo 10–17, Kuopion pääkirjasto klo 10–16.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: