Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Sinun orkesterisi kylässä: Kuopion kaupunginorkesterin pienyhtyeet esiintyvät Kuopion kulttuurilaitoksissa

Facebook Twitter

Julkaistu 12.03.2024 klo 13:23

Yhtyeet jalkautuvat Kuopion museoon, kaupunginteatteriin ja taidemuseoon maalis-huhtikuussa

Kuopion kaupunginorkesterin pienyhtyeiden soitosta voi nauttia Sinun orkesterisi kylässä -minikonserteissa maaliskuun loppupuolella ja huhtikuun alussa kaupungin kulttuurilaitoksissa. Sunnuntaina 17.3. kaupunginorkesterin jousikvartetto esiintyy Kuopion museon monitoimitilassa. Tiistaina 19.3. orkesterin trio jalkautuu Kuopion kaupunginteatteriin Minna Canthin päivän tapahtumaan ja lauantaina 6.4. Kuopion taidemuseoon.

Kuopion kaupunginorkesterin pienyhtyeiden minikonsertit soivat Kuopion kulttuurilaitoksissa maalis-huhtikuussa. Kaupunginorkesterin jousikvartetti Soila Häkkinen / viulu, Sri Gopal / viulu, Ilja Vasiliev / alttoviulu ja Peter Gospodinov / sello vierailee Kuopion museon monitoimitilassa sunnuntaina 17.3. klo 14. Kvartetin ohjelmassa on Dmitri Šostakovitšin vuonna 1960 säveltämä Jousikvartetto nro 8, joka on omistettu sodan uhreille. Vaikuttavan teoksen on tulkittu kertovan myös säveltäjän omasta kamppailusta. Konsertin kesto on noin 25 minuuttia. Kuopion museon monitoimitilaan on vapaa pääsy.

Tiistaina 19.3. klo 17-20 Kuopion kaupunginteatteri juhlistaa aikansa merkittävimmän kulttuurivaikuttajan, Minna Canthin merkkipäivää. Päivän ohjelmassa on luvassa Minna Canth -esitys klo 19 Maria-näyttämöllä, keskustelutilaisuus, yhdistysten esittelypisteitä sekä Kuopion kaupunginorkesterin trion esiintyminen klo 18.15. Triossa soittavat Sri Gopal / viulu, Sanni Määttä / viulu ja Hyesoo Kim / klarinetti. Ohjelmistossa on suomalaisia kansansävelmiä. Teatterin Minna Canthin päivän ohjelmaan on vapaa pääsy.

Sama orkesterin trio vierailee taidemuseon Überhund – taiteen kiehtovat koirat -näyttelyssä lauantaina 6.4. klo 15. Minikonsertissa musiikki ja kuvataide kohtaavat ja luovat katsojalle eri aisteja puhuttelevan elämyksen. Trion ohjelmassa on suomalaisia kansansävelmiä – nopeita tanssirytmejä ja hitaampaa tunnelmointia, iloisia ralleja ja haikeita säveliä. Konsertin kesto on noin 25 minuuttia. Minikonserttiin voi osallistua Kuopion taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi, ja Museokortti käy maksuvälineeksi.

Kuopion kaupunginorkesterin seuraavat konsertit:
14.3. Barokkia kevään korvalla -kausikonsertti
28.3. Läheisiä ystäviä & etäisiä rakastavaisia -kausikonsertti
5.4. Euroviisut – Suomen kulta-ajan hitit

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: