Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Sinfoniasarjassa lyijynraskasta ja laulavaa musiikkia

Facebook Twitter

Julkaistu 12.01.2018 klo 13:53

Kuopion kaupunginorkesterin solistina nuori sellistitähti Jonathan Roozeman

Kuopion kaupunginorkesterin Sinfoniasarja II –konsertti torstaina 18.1. klo 19 tuo Kuopioon kiinnostavia vieraita. Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä järjestettävän konsertin johtaa suomalais-ukrainalainen kapellimestari Dalia Stasevska, ja solistina nähdään suomalais-hollantilainen sellistilupaus Jonathan Roozeman. Hän esittää Dmitri Šoštakovitšin ensimmäisen sellokonserton, joka hurjassa luonteessaan hakee vertaistaan.

Konsertin aloittaa Felix Mendelssohnin Hebridit-alkusoitto, joka piirtää kuvan Skotlannin vihreistä maisemista. Illan solistiteos, Šoštakovitšin Sellokonsertto nro 1 uhkuu lähes epäinhimillistä voimaa. Samankaltaista voimaa vaaditaan solisti Jonathan Roozemanilta – konserttoa on kuvailtu yhdeksi vaikeimmista sellokonsertoista kautta aikojen. Konserttoon mahtuu kulmikkuutta, laulavuutta ja hengästyttäviä juoksutuksia. Konsertin lopuksi palataan skottilaisiin maisemiin. Kapellimestari Dalia Stasevskan johdolla kuullaan Mendelssohnin Sinfonia nro 3 lisänimeltään Skottilainen.

Jonathan Roozeman on opiskellut sellosoittoa Sibelius-Akatemiassa ja jatkaa opintojaan Kronberg-Akatemiassa Saksassa. Hänet palkittiin nuorimpana osanottajana kansainvälisessä Tšaikovski-kilpailussa vuonna 2015 sekä 2. palkinnolla Hollannin kansallisessa sellokilpailussa vuonna 2012. Roozeman on esiintynyt useiden orkesterien, mm. Mariinski-teatterin orkesterin, Pietarin filharmonisen orkesterin, RSO:n ja Tokion uuden kaupunginorkesterin kanssa. Hän on työskennellyt monien huippukapellimestarien kanssa, kuten Valeri Gergijev, Sakari Oramo ja Esa-Pekka Salonen. Roozemanin meneillään olevaan kauteen kuuluvat vierailut mm. Tampere Filharmoniassa ja Shanghai-festivaalilla. Kauden alussa hän debytoi New Yorkin Lincoln Centerissä. Viime vuosina Roozeman on vieraillut festivaaleilla mm. Pietarissa ja Schleswig-Holsteinissa sekä Brysselin kamariorkesterin kanssa Pekingissä, ja viime kautena hän toimi Sinfonia Lahden artist in residence –taiteilijana.

Dalia Stasevska on opiskellut Tampereen konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa viulun- ja alttoviulunsoittoa sekä säveltämistä. Orkesterinjohtoa hän on opiskellut mm. Jorma Panulan, Leif Segerstamin ja Hannu Linnun opissa. Viimeisimpiin vierailuihin kuuluvat konsertit Tukholman kuninkaallisen filharmonian, Göteborgin sinfoniaorkesterin ja Berliinin saksalaisen sinfoniaorkesterin kanssa sekä Ovela kettu –oopperan johtaminen Kansallisoopperassa ja Seitsemän veljestä –produktion johtaminen Kansallisbaletissa. Hän myös avasi vuonna 2016 Helsingin Juhlaviikot RSO:n ja Helsingin kaupunginorkesterin kanssa johtaen Magnus Lindbergin ja Lauri Porran kanta-esitykset. Meneillään oleva kausi sisältää vierailut mm. Oslon filharmoniassa, Ruotsin radion sinfoniaorkesterissa ja BBC:n kansallisessa orkesterissa Walesissa. Keväällä 2018 Stasevska johtaa Lucia di Lammermoorin Norjan oopperassa. Stasevska toimii myös Helsingin Kamarikesä-festivaalin taiteellisena johtajana.

Kevään muut Sinfoniasarja-konsertit:

01.02. Jaakko Kuusisto | Niko Kumpuvaara, harmonikka

22.02. Ville Matvejeff | Andrea Obiso, viulu

15.03. Michael Collins, joht. ja klarinettisolisti | KKO:n puhaltajat

12.04. Daniel Raiskin | Benjamin Schmid, viulu

18.04. Alberto Hold-Garrido | Kuopion ja Mikkelin kaupunginorkesterit

17.05. Otis Klöber

Konsertit torstaisin klo 19 Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä, paitsi keskiviikkona 18.4. Kuopion tuomiokirkossa.

Liput Sinfoniasarja II -konserttiin: 30 / 25 / 8 €. Hinnat sisältävät Kuopion kaupunginorkesterin palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion kaupunginorkesterin lipunmyynti Linnanpellon koululla (Linnanpellonkatu 25) ma-pe klo 11-15, palvelunumero: 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info kauppakeskus Apajassa, Sokos Kuopio ja Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), palvelunumero ma-la klo 9-19: 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm) sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput: www.lippu.fi. Kevään Kamarisarjan kausikorttimyynti 12.2. saakka, konserttikohtaisten lippujen myynti 13.2. alkaen.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: