Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Piazzollan sielukas musiikki soi Piispantalolla 14.5.

Facebook Twitter

Julkaistu 09.05.2022 klo 11:16

Konsertti sisältää sekä Astor Piazzollan laulu- että instrumentaalimusiikkia

Lauantaina 14.5. klo 19 soi Rouvasväen yhdistyksen Piispantalossa Astor Piazzollan sielukas musiikki. Konsertin alkupuolisko koostuu Piazzollan laulumusiikista huippulaulaja Mari-Anni Hilanderin tulkitsemina; mukana on sekä rakastetuimpia klassikoita että harvemmin kuultuja helmiä. Tunnelmat vaihtelevat Ave Marian pyhästä kauneudesta Yo Soy Marian kiihkeään poljentoon ja vuodelle 3001 omistetun Preludin futuristisista tunnelmista yllättävään humoristisuuteen (La Bicicleta Blanca eli Valkoinen polkupyörä) ja lopulta kabaree-tyyliseen iloitteluun (Che tango Che). Säestysosuudet on harmonikalle sovittanut Petri Makkonen. Välipalaksi laulujen lomassa on tarjolla harmonikkasoolona Adios Nonino, yksi Piazzollan tunnetuimmista perinteisemmistä tangoista.

Konsertin jälkipuoliskon pääteos on Piazzollan Five Tango Sensations, jonka harmonikkataiteilija Petri Makkonen ja jousikvartetti yhdessä tulkitsevat. Sana ”sensations” ei tässä yhteydessä tarkoita kohua aiheuttavia sensaatioita, vaan yksinkertaisesti tangon tunteita (1. Unessa, 2. Rakastava, 3. Ahdistus, 4. Herääminen, 5. Pelko). Teos on sävelletty alun perin harmonikan sukulaissoittimelle bandoneonille ja jousikvartetille, mutta sitä esitetään yleisesti myös harmonikan ja jousikvartetin voimin. Jousikvartetissa soittavat Kuopion kaupunginorkesterin viulistit Tatiana Yurieva ja Sanna Haverinen, alttoviulisti Dmitriy Yuriev sekä kaupunginorkesterin soolosellisti Peter Gospodinov. Konsertin lopuksi on luvassa vielä kaikkien esiintyjien yhteisesityksenä Oblivion (Unohdus) sekä Libertango, molemmat Petri Makkosen tuoreina sovituksina.

Yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesteri

Käsiohjelma: 19€ normaali / 14€ seuran jäsenet, eläkeläiset ja Kuopion kaupunginorkesterin kevään 2022 kausikorttiasiakkaat / 6€ opiskelijat

Lisätiedot: tuottaja Henna Korkalainen / Kuopion kamarimusiikkiseura, henna.korkalainen(at)kukamus.fi, +358 41 311 7845

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: