Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Orkesterin duo vierailee taidemuseolla 24.4.

Facebook Twitter

Julkaistu 20.04.2022 klo 09:41

Pienoiskonsertin ohjelmassa sekä perinteisempää että uutta puhallinmusiikkia

Kuopion kaupunginorkesterin duo vierailee Kuopion taidemuseon Ihmisen kuva -näyttelyssä sunnuntaina 24.4. klo 15. Konsertissa musiikki ja kuvataide kohtaavat ja luovat katsojalle eri aisteja puhuttelevan elämyksen.

Pienoiskonsertissa soittavat Vitoldas Sokolnikas (trumpetti) ja Jon Roskilly (pasuuna). Ohjelmassa on sekä perinteisempiä klassisen musiikin kappaleita mm. W.A. Mozartilta, että tuoreempia, puhallinsoittimien mahdollisuuksilla leikitteleviä numeroita säveltäjäniminä mm. Koen Kaptijn, Luciano Berio ja Allen Vizzutti. Kaupunginorkesterin muusikot esiintyvät konsertissa duona ja myös erikseen soolonumeroin.

Konsertti järjestetään osana taidemuseon Ihmisen kuva -näyttelyä. Eri aikoina esiin nostetut ihmiskuvauksen näkökulmat ja kuvaustapojen muutokset kertovat yhteiskunnan ja ajattelutapojen muuttumisesta sekä taiteemme kehityksestä. Pääosassa ovat arjen ja työn kuvaukset sekä vapaa-ajan viettoon liittyvät aiheet. Samalla se tarjoaa mahdollisuuden pohtia identiteettiin liittyviä kysymyksiä. Näyttelyssä käsitellään myös elämänkaaren vaiheita lapsuudesta vanhuuteen saakka.

Pienoiskonserttiin voi osallistua taidemuseon pääsymaksun hinnalla 10/6 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy myös maksuvälineeksi.

Lisätiedot: Intendentti Marja Louni / Kuopion taidemuseo, 044 718 2639, marja.louni(at)kuopio.fi

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: