Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Mielikuvituspassiossa renessanssi- ja barokkimusiikki yhdistyy tuoreisiin äänimaisemiin

Facebook Twitter

Julkaistu 30.03.2023 klo 15:57

Kuopion kaupunginorkesterin jouset esiintyvät 5.4. Kino Kuvakukossa Ensemble Nylandian ja Tölöläbin kanssa

Kuopion kaupunginorkesterin Mielikuvituspassio-konsertissa keskiviikkona 5.4. klo 19 kuullaan pääsiäisen tarina sekä tuttujen klassikoiden että ennen kuulemattomien improvisaatioiden sävelin. Kaupunginorkesterin jousten kanssa Kino Kuvakukon estradille nousevat Ensemble Nylandian ja Tölöläb-yhtyeen muusikot. Mm. renessanssimusiikkia, elektroakustisia äänimaisemia, orkesteriosuuksia ja laulua yhdistelevän ohjelmiston on suunnitellut cembalisti Matias Häkkinen, joka myös liidaa konsertin.

Kuopion kaupunginorkesterin Mielikuvituspassio 5.4. kertoo pääsiäisen ajan musiikillisen tarinan uudella tavalla kattaen draaman kaaren palmusunnuntain hoosiannasta hiljaisen viikon kärsimyksen kautta ylösnousemuksen riemuun. Luvassa on tuttuja ja rakkaita klassikoita yhdistettynä ennen kuulemattomiin äänimaisemiin. Konsertti kunnioittaa vakavaa, perinteistä ja voimakasta aihetta, mutta sisältää myös kepeämpiä sävyjä, spontaania otetta ja jopa ripauksen vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Konseptin on suunnitellut cembalisti Matias Häkkinen tätä tilaisuutta varten. Illan aikana kuullaan toisiinsa nivoutuvia musiikkinumeroita: orkesteriosuuksia, elektroakustista improvisaatiota, laulua, nykyajan klassikoita sekä renessanssi- ja barokkimusiikkia myös periodisoittimin esitettynä. Konsertin ohjelmassa soivat barokin aikakaudelta mm. J.S. Bachin Johannes-passion aariat sekä Georg Friedrich Händelin Hallelujah Messias-oratoriosta ja renessanssin ajalta mm. Gilles Binchoisin ja Pierre de la Ruen teokset.

Esiintyjäjoukossa 5.4. konsertissa ovat Kuopion kaupunginorkesterin jousisoittajat, Ensemble Nylandian muusikot ja elektroniikkayhtye Tölöläb jäseninään Taavi Oramo, Saku Mattila, Antti Salovaara ja Turkka Inkilä. Konsertin liidaava Matias Häkkinen on kosketinsoittaja, kapellimestari ja keskeinen vaikuttaja vanhan musiikin ja yleisemminkin klassisen musiikin kentällä. Hän työskentelee monipuolisesti erilaisissa muusikon tehtävissä sekä cembalistina että pianistina ja urkurina ohjelmistolla, joka ulottuu renessanssista kaikkein tuoreimpaan nykymusiikkiin.

Konsertin kesto on noin 1 tunti 10 minuuttia, ei väliaikaa.

Liput Mielikuvituspassio-konserttiin: 10 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Ennakkomyynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 15-17 tai esityspäivinä esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta. Ovimyynti Kino Kuvakukossa 1 tunti ennen konserttia.

Kuopion kaupunginorkesteri kysyy yleisön näkemyksiä konserttikäynnistä sekä toiveita orkesterin toimintaan liittyen kävijäkyselyllä, joka jatkuu 30.4. saakka. Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n organisoimalla valtakunnallisella kävijätutkimuksella kartoitetaan mm. yleisön tyytyväisyyttä. Kyselyyn voi vastata sähköisesti tai vaihtoehtoisesti paperilomakkeella. Osallistujien ja yhteystietonsa antaneiden kesken arvotaan Kuopion kaupunginorkesterin lippupalkintoja sekä orkesterin pienyhtyeen kotikonsertti. Kuopion kaupunginorkesterin kävijäkyselyyn voi vastata osoitteessa: vastaa.innolink.fi/kuopio/

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: