Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kutsut kummilapsikonsertteihin postitettiin vuonna 2017 syntyneille kuopiolaislapsille

Facebook Twitter

Julkaistu 13.04.2018 klo 13:22

Kuopion kaupunginorkesterin uusi kummilapsiprojekti käynnistyy toukokuussa

Suomi100-juhlavuoden innoittamana Kuopion kaupunginorkesteri kutsuu kaikki vuonna 2017 Kuopiossa syntyneet lapset perheineen mukaan uuteen kummilapsiprojektiin, joka alkaa toukokuussa ensimmäisillä kohtaamisilla orkesterin kanssa. Kutsut kummilapsikonsertteihin ovat lähteneet perheille postitse. Monivuotisen taidekasvatussuunnitelman mukaisesti kummilapsille tullaan esittelemään vuosittain musiikin eri tyylilajeja eri teemojen ja esiintyjien kautta lasten ikätasoon sopivalla tavalla.

Kuopion kaupunginorkesteri aloittaa toisen kummilapsiprojektinsa tänä keväänä. Perheille on lähetetty kutsut kummilapsikonsertteihin, joita järjestetään toukokuussa. Kummilapsikonsertin esityksiä on useampi, ja yhteen esitykseen mahtuu rajoitettu määrä lapsia aikuisen kanssa. Konsertti jakautuu kahteen musiikkiosioon: toiminnalliseen sekä kuunteluun keskittyvään.

Orkesteri uskoo, että musiikki voi pienestä pitäen olla kiinteä osa lapsen elämää ja antaa virikkeitä lapsen ja aikuisen arkeen. Lapsen varttuessa musiikkitietämys karttuu, ja samalla mieleen jää myös monia aikuisen kanssa vietettyjä unohtumattomia hetkiä – oli kyseessä sitten oma äiti tai isä, isovanhempi tai vaikka kummi. Konsertissa käynti saattaa olla ensimmäinen myös monelle aikuiselle – siis myös heille mukava tilaisuus tutustua orkesterin toimintaan. Kummilapsiprojekti on osa kaupunginorkesterin pitkäntähtäimen suunnitelmaa siirtää musiikillista kulttuuriperimää seuraaville sukupolville ja kehittää lasten ja nuorten taidekasvatustoimintaa. Kuopion kaupunginorkesteri on saanut toimintaan avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Kuopion kaupunginorkesterin ensimmäinen kummilapsiprojekti käynnistyi vuonna 2010. Edellisvuonna 2009 juhlittiin 100-vuotista kuopiolaista orkesteritoimintaa, joten kummilapsitoimintaan kutsuttiin mukaan kaikki samana vuonna Kuopiossa syntyneet lähes 1000 lasta. Tavoitteena oli syventää yleisökasvatustyötä aloittamalla monivuotinen taidekasvatustoiminta kuopiolaisten perheiden kanssa – suurin osa heistä otti kutsun vastaan. Kuuden vuoden ajan lapsille ja heidän perheilleen tarjottiin räätälöityjä konsertteja ja toimintatuokioita, joissa kävi yhteensä noin 7000 pientä ja isoa kuulijaa.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: