Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesterin pienyhtyeet vievät musiikin iloa alueen palvelutaloihin

Facebook Twitter

Julkaistu 31.05.2018 klo 16:50

Soitto soi mm. Kuopio tanssii ja soin avajaisissa torilla

Kuopion kaupunginorkesterin pienyhtyeet keikkailevat touko-kesäkuun vaihteessa Kuopion keskustassa ja pitäjissä. Yhtyeiden konsertteja on suunnattu mm. lapsille ja palvelutalojen asukkaille.

Kuopiolaislapset ovat päässeet nauttimaan orkesterin ryhmien soitosta tällä viikolla, kun orkesterin kokoonpanot vierailivat Maljapuron ja Saarikellon päiväkodeissa sekä Kettulan ja Snellmanin kouluilla. Orkesterin Festivo-kvartetti esittää musiikilliset tervehdykset vastavalmistuneille orkesterin kummikoulun eli taidelukio Lumitin sekä Kuopion lyseon lakkiaisissa.

Kuun vaihteessa ja kesäkuun alkupuolella pienyhtyeet kiertävät esiintymässä Kuopion alueen palvelutaloissa. Salonkikvartetti soittaa Nilsiässä vanhusten palvelutalossa ja Attendon hoivakodissa. Orkesterin selloryhmä esiintyy Karttulassa Pihlajakodit Yhdistyksen ryhmäkodissa sekä terveyskeskussairaalassa. Duo Brillante tuo iloa Harjulan sairaalaan, Maaningan palvelutaloon sekä Juankoskelle Iivolan palvelukeskukseen ja Elinakotiin. Harjulan sairaalassa esiintyy myös orkesterin Kallakvartetti. Viuluduo Sanna Haverinen ja Laura Vilagi soittaa Suokadun sekä Puijonlaakson toimintakeskuksissa. Orkesterin vaskikvartetti esiintyy Riistaveden vanhusten ryhmätoiminnan tiloissa.

Myös suuri yleisö pääsee nauttimaan yhtyeiden esityksistä. Sunnuntaina 10.6. klo 14.30 orkesterin Salonkikvartetin soittamia säveliä voi kuunnella osana Leppävirta-päivien kirkkokonserttia, johon on vapaa pääsy. Kvartetin ohjelmassa on mm. J.S. Bachin ja Franz Schubertin musiikkia. Lisätietoja: www.leppavirta.fi. Orkesterin vaskikvartetti esiintyy säävarauksella Kuopio tanssii ja soi –tapahtuman avajaisissa Kuopion torilla keskiviikkona 13.6. klo 11. Esiintymisen yhteydessä haastateltavana on Kuopion Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin johtaja Katariina Kummala. Mikäli sää ei salli kvartetin esiintymistä ulkona, esiintyminen toteutetaan kahvila-ravintola SalaCavalassa.

Lisäksi Kuopion kaupunginorkesteri vierailee koko orkesterin voimin Ilmajoen Musiikkijuhlilla 16.6. solistinaan Jorma Kääriäinen ja kapellimestarina Jarkko Kiiski. Lisätietoja: www.musiikkijuhlat.fi. Lisää orkesterin pienyhtyekeikkoja on luvassa Kuopio juhlii -tapahtuman aikaan 24.8.

Kuopion kaupunginorkesterin koko syyskauden ohjelmisto julkistetaan 13.8. Kuopion Musiikkikeskuksen syyskausi avataan kaupunginorkesterin Sinfoniasarjan Tervetuloa, Jaakko! –konsertilla torstaina 6.9. klo 19 orkesterin uuden ylikapellimestarin, Jaakko Kuusiston johdolla. Konserttia edeltää kaikille avoin taiteilijatapaaminen Valohallissa klo 18.30. Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassa on avoinna remontin jälkeen 3.9. alkaen ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun ja viikonloppuisin tuntia ennen esitystä, palvelunumero 0600 96100 (1,98 €/min. + pvm).

Kaupunginorkesterin Sinfoniasarjan kausikorttimyynti syksylle 2018 on käynnistynyt ja päättyy 24.8.  Sinfoniasarjan konserttikohtaisten lippujen myynti alkaa 27.8.

Kausikortit syksyn 2018 Sinfoniasarjaan: 220 € permanto / 179 € parvet ja eläkeläiset / 73 € lapset alle 16v, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/kausikortti. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Syksyn kausikorttien ja pääsylippujen myynti kesäkaudella: Kuopio Info, Sokos Kuopio ym. Lippupisteen valtakunnalliset myyntipisteet ja www.lippu.fi.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: