Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesteri vierailee alakouluissa ja ikäihmisten toimintakeskuksissa

Facebook Twitter

Julkaistu 24.05.2019 klo 13:43

Kesäkausi alkaa Suvisoitolla 24.5. ja At The Movies –konsertilla 7.6.

Toukokuun lopussa Kuopion kaupunginorkesteri jalkautuu soittamaan Kuopion kouluihin ja ikäihmisten toimintakeskuksiin. Orkesterin jouset kiertävät toimintakeskuksia ja puhaltajat pääasiassa alakouluja tämän ja ensi viikon aikana. Puhaltajien koulukonsertteja johtaa Antti Hartikainen, ja jousikokoonpanoa liidaa Sayaka Kinoshiro.

Kuopion kaupunginorkesteri tekee tärkeää, jalkautuvaa työtä toukokuun lopussa, jolloin se kiertää esiintymässä paikan päällä Kuopion kouluissa sekä ikäihmisten toimintakeskuksissa. Tarkoituksena on viedä musiikin iloa myös sellaisille ihmisille, joille orkesterin soitto ei ole kovin tuttua tai jotka eivät pääse helposti tulemaan konserttipaikoille.

Orkesterin jousikokoonpano kiertää toimintakeskuksia orkesterin vuorottelevan konserttimestarin, Sayaka Kinoshiron liidaamana. Jousten ohjelmassa on suomalaisia ikivihreitä, joista suuri osa on Toivo Kärjen säveltämiä ja Olavi Virran tunnetuiksi tekemiä. Puhaltajista, lyöjästä ja kontrabasistista koostuva kokoonpano kiertää kouluja mm. Kansallisoopperan oboistina toimivan Antti Hartikaisen johdolla. Puhaltajien ohjelmassa on klassista musiikkia eri maista ja vuosisadoilta lisänä pari kevyempää kappaletta.

Tällä viikolla kaupunginorkesterin jouset ovat vierailleet Harjulan sairaalassa sekä Suokadun ja Pyörön toimintakeskuksissa. Ensi viikolla vuorossa ovat Puijonlaakson ja Leväsen toimintakeskukset. Puhaltajien kokoonpano on esiintynyt tällä viikolla Särkiniemen, Neulamäen ja Puijonsarven koulun oppilaille. Ensi viikolla kokoonpano kiertää vielä Kalevalan ja Haapaniemen kouluissa sekä soittaa yhden koululaiskonsertin Kuopion Musiikkikeskuksessa.

Kuopion kaupunginorkesteri avaa kesäkautensa tänään 24.5. klo 18 Suvisoitolla Peräniemen Kasinolla. Kesäkausi jatkuu Kuopion Musiikkikeskuksessa perjantaina 7.6. klo 19 kapellimestari Eero Lehtimäen johtamalla At The Movies –konsertilla solisteinaan Diandra ja Pepe Willberg. Sama elokuvien hittisävelmiä sisältämä konsertti kuullaan Ilmajoen Musiikkijuhlilla lauantaina 8.6.

Heinäkuussa Kuopion kaupunginorkesterin soitosta voi nauttia lauantaina 6.7. Sysmän Suvisoitossa. Luhangan kirkossa järjestettävän konsertin solistina toimii pianisti Mackenzie Melemed, ja konsertin johtaa kapellimestari Esa Heikkilä. Perjantaina 12.7. kaupunginorkesteri suuntaa Kangasniemen Musiikkiviikoille. Hankasalmen kirkossa järjestettävän oopperakonsertin solistina kuullaan mm. basso Matti Salmista, ja orkesteria johtaa kapellimestari Mikko Franck. Lauantaina 13.7. orkesteri esiintyy animeharrastajien Nekocon-tapahtumassa Kuopion Musiikkikeskuksessa kapellimestari Tarmo Peltokosken johdolla.

Syksyn kausikorttien myynti kaupunginorkesterin kausikonsertteihin on alkanut ja päättyy 31.8. Kertalippujen myynti 10.6. alkaen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet. eLiput: www.lippu.fi. Lisäksi Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 tuntia ennen esitystä, la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm).

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: