Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesteri vierailee Airakselan seurantalolla 30.11. ja Muuruveden kirkossa 1.12.

Facebook Twitter

Julkaistu 16.11.2022 klo 13:39

Ilmaiskonserteissa soivat suomalaiset sävelet

Kuopion kaupunginorkesteri vierailee koko sinfoniaorkesterin kokoonpanollaan Kuopion pitäjissä suomalaisin sävelin. Ilmaiskonsertit järjestetään keskiviikkona 30.11. klo 19 Airakselan seurantalolla ja torstaina 1.12. klo 19 Muuruveden kirkossa. Orkesteria johtaa kapellimestari Timo Koponen.

Itsenäisyyspäivän ja suomalaisen musiikin päivän läheisyydessä järjestettävissä Kuopion kaupunginorkesterin vierailukonserteissa soivat suomalaisen taidemusiikin suosituimmat sävelmät mm. Jean Sibeliukselta, Oskar Merikannolta ja Erkki Melartinilta. Suuri osa näistä hittikappaleista sävellettiin 1800-1900-lukujen taitteessa, jolloin suomalainen kansallistunne kasvoi. Konserttien ohjelmassa mukana ovat mm. Merikannon pianolle alun perin säveltämä Valse lente, Melartinin häämarssina käytetty Juhlamarssi näytelmään Prinsessa Ruusunen sekä Järnefeltin Kehtolaulu, yksi suomalaisen taidemusiikin tunnetuimmista sävellyksistä. Konserttien lopuksi heitetään arkihuolet pois ja suunnataan ajatukset kohti joulunodotusta.

30.11. ja 1.12. konsertin kesto on noin tunti, ei väliaikaa. Konsertteihin on vapaa pääsy. Karttulan pitäjäraati järjestää bussikuljetuksen ke 30.11. tapahtumaan. Lisätietoja Karttulan pitäjäraadin www-sivuilla.

Konsertit järjestää Kuopion kaupunginorkesteri. 30.11. yhteistyössä Voimistelu- ja urheiluseura Airakselan yritys ja Karttulan pitäjäraati. 1.12. yhteistyössä Järvi-Kuopion seurakunta ja Juankosken pitäjäraati.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: