Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesteri vie musiikin iloa kouluihin ja palvelutaloihin

Facebook Twitter

Julkaistu 25.05.2022 klo 11:17

Keväiset jalkautumiset kuuluvat orkesterin säännölliseen yleisötyöhön

Kuopion kaupunginorkesteri jalkautuu touko-kesäkuun vaihteessa Kuopion alueen kouluihin ja palvelutaloihin. Kaupunginorkesterin puhaltajat ovat kiertäneet Kuopion pitäjien kouluja viime ja tällä viikolla kapellimestari Antti Hartikaisen johdolla. Orkesterin jouset puolestaan esiintyvät ikäihmisten toimintakeskuksissa ensi viikolla.

Kuopion kaupunginorkesterin säännölliseen yleisötyöhön kuuluvat orkesterin jalkautumiset mm. kouluihin ja ikäihmisten pariin palvelutaloihin. Kaupunginorkesterin puhaltajista sekä kontrabasistista ja lyöjästä koostuva kokoonpano on kiertänyt viime ja tällä viikolla konsertoimassa Kuopion pitäjäraatialueiden alakouluissa Vehmersalmella, Maaningalla, Nilsiässä, Juankoskella, Karttulassa ja Riistavedellä.

Konsertin ohjelman on räätälöinyt alakoululaisille Suomen Kansallisoopperan oboistina toimiva Antti Hartikainen, joka johtaa puhaltajia koulukonserteissa. Ohjelma sisältää klassisen puhallinmusiikin kappaleita, ripauksen elokuvamusiikkia sekä suosittuja soitinesittelyjä. Koulukeikat ovat saaneet runsaasti kiitoksia ja positiivisia reaktioita niin lapsilta kuin koulujen henkilökunnalta.

Kaupunginorkesterin jouset puolestaan kiertävät Kuopion kaupungin palvelutaloja ja toimintakeskuksia. Jouset vierailevat esiintymässä ensi viikolla Harjulan sairaalassa sekä Puijonlaakson, Suokadun ja Pyörön toimintakeskuksissa. Lisäksi orkesterin Enigma-kvartetti jalkautuu Juankosken ja Nilsiän palvelutaloihin kesäkuussa. Jousten ohjelma koostuu ensi viikolla suomalaisista elokuvasävelmistä ja ikivihreistä. Kokoonpanoa liidaa orkesterin vuorotteleva konserttimestari Johannes Polda.

Koko orkesterin soitosta voi nauttia matalalla kynnyksellä tämän illan 25.5. klo 18 Suvisoitto-ilmaiskonsertissa, joka johdattaa kuulijat kesätunnelmiin Peräniemen kasinolla. Suvisoitossa orkesteri soittaa kesäisiä säveliä kapellimestari Atso Almilan johdolla, ja myös yleisö pääsee mukaan yhteislauluihin, joita vauhdittavat taidelukio Lumitin oppilaat.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: