Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesteri mukana Taidetestaajat-suurhankkeessa lukuvuonna 2018-2019

Facebook Twitter

Julkaistu 23.02.2018 klo 10:22

Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion taidemuseo, Lapinlahden taidemuseo Eemil ja Tanssiteatteri Minimi pääsivät mukaan Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin vuonna 2017 aloittamaan Taidetestaajat-hankkeeseen, jossa tarjotaan taidevierailuja kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille.

Hankkeeseen valittiin kohteita, jotka ovat laadukkaita ja hyvää yleisötyötä tekeviä taideorganisaatioita. Lähtökohtana on tarjota nuorille ikimuistoinen ja mieleenpainuva taide-elämys. Taidelaidelaitokset suunnittelevat oppilaille kokonaisvaltaisen taidelaitosvierailun, johon kuuluu etukäteis- ja jatkotyöskentelymateriaaleja. Mukaan pääsi kohteita, jotka ovat voivat tarjota nuorille jotain erityistä, heidän ikäluokalleen sopivia elämyksellisiä sisältöjä.

Taidetestaajille tarjotaan yksi taidevierailu omassa maakunnassa ja yksi valtakunnallisessa kohteessa, joista useimmat sijaitsevat Helsingissä. Uusimaalaisten valtakunnalliset kohteet ovat Uudenmaan ulkopuolella. Kaikkien Suomen koulujen 8-luokkalaiset on kutsuttu mukaan Hangosta Utsoelle. Nuoret tekevät yhden taidevierailun omassa maakunnassaan ja yhden valtakunnalliseen kohteeseen. Hanketta koordioi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Lisätietoja:
Pohjois-Savon aluekoordinaattori
Nina Venäläinen
Taidetestaajat-hanke
050 4389 003
pohjois-savo(at)taidetestaajat.fi
www.taidetestaajat.fi

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: