Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesteri konsertoi Airakselan kylätalossa

Facebook Twitter

Julkaistu 19.02.2018 klo 13:43

Kuopion kaupunginorkesteri esiintyy Karttulassa, Airakselan kylätalossa tiistaina 27.2. klo 18. Kapellimestari Mikk Murdveen johtamassa, väliajallisessa Koko kylän konsertissa soivat klassisen musiikin suositut kappaleet. Konserttiyleisö voi halutessaan kokeilla musiikin mukana maalaamista tai nauttia musiikista sellaisenaan.

Kuopion kaupunginorkesteri palaa konsertoimaan Airakselan kylätalolle, jossa se on vieraillut myös aiemmin kuluvan vuosikymmenen aikana. Koko kylän konsertissa 27.2. soivat suositut sävelet mm. Antonín Dvořákilta, Josef Straussilta ja Richard Wagnerilta. Illan aikana kuullaan myös mm. W.A. Mozartin alkusoitto oopperasta Taikahuilu sekä Jean Sibeliuksen Valse triste. Yleisöllä on halutessaan mahdollisuus kokeilla musiikin mukana piirtämistä tai maalaamista. Paikalla on rajoitettu määrä paperia ja maalausalustoja. Konsertin yleisöä pyydetään ottamaan omia maalaus- tai piirustustarvikkeita mukaan.

Orkesteri vierailee helmikuun lopussa samalla ohjelmistolla myös Juankoskella, Ruukinkoululla. Kevään aikana orkesteri jatkaa esiintymisiään myös muiden Kuopion pitäjäraatien – Riistaveden, Vehmersalmen, Nilsiän ja Maaningan – alueilla. Konsertteja on suunniteltu yhteistyössä kunkin alueen pitäjäraadin kanssa.

Kapellimestari Mikk Murdvee aloitti musiikillisen uransa viulunsoiton opinnoilla. Hän on opiskellut orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa valmistuen vuonna 2007. Murdvee toimii Helsingin Ylioppilaskunnan soittajien pääkapellimestarina ja on tehnyt orkesterin kanssa kiertueet mm. Saksassa ja Puolassa. Hän on johtanut useita oopperaproduktioita Viron Kansallisoopperassa sekä mm. Ilkka Kuusiston oopperan Taipaleenjoki Ilmajoen Musiikkijuhlilla 2010-12. Hän johtaa säännöllisesti Viron kansallista sinfoniaorkesteria ja Tallinnan kamariorkesteria, monia Suomen orkestereista sekä Lontoon kuninkaallisen musiikkikorkeakoulun sinfoniaorkesteria. Hän on tehnyt levytyksiä mm. Tallinnan kamariorkesterin kanssa. Kapellimestaritöiden lisäksi Murdvee toimii viulusolistina, kamarimuusikkona ja opettajana sekä Kaarinan Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.

Liput Koko kylän konserttiin Airakselan kylätalossa: 20 € / 15 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 8 € lapset alle 16v, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät. Ennakkoon varattujen lippujen lunastus konserttiin viim. 30 min. ennen esityksen alkua.

Myynti: www.lippu.fi, Kuopio Info kauppakeskus Apajassa, Sokos Kuopio ja Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), palvelunumero ma-la klo 9-19: 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm) sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. Myynti myös Kuopion kaupunginorkesterin palvelunumerossa ma-pe klo 11-15: 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Lisäksi kevään konsertti-iltoina ovimyynti kussakin konserttipaikassa 1 tunti ennen esitystä.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: