Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kevään Sinfoniasarja päättyy tunteikkaaseen romantiikkaan

Facebook Twitter

Julkaistu 09.05.2018 klo 13:55

Solistina Kuopion kaupunginorkesterin oma viulisti Sayaka Kinoshiro

Kevään Sinfoniasarjan viimeisessä konsertissa torstaina 17.5. klo 19 Kuopion kaupunginteatterissa annetaan tunteiden virrata, kun konsertissa soivat romantiikan mestareiden, Pjotr Tšaikovskin ja Johannes Brahmsin sävelet. Viulusolistina nähdään Kuopion kaupunginorkesterin vuorotteleva konserttimestari Sayaka Kinoshiro, ja orkesteria johtaa kapellimestari Otis Klöber.

Sinfoniasarja VIII -konsertin avaa Wolfgang Amadeus Mozartin monille tuttu alkusoitto oopperasta Taikahuilu. Mozartin poikamaisen itsevarmuuden ja charmikkuuden jälkeen nautitaan kypsemmän sydänveren äänestä, kun vuorossa on Pjotr Tšaikovskin Viulukonsertto. Tšaikovskin ainokainen viulukonsertto on paitsi tyylinsä tunnetuimpia teoksia, myös yksi teknisesti vaativimmista. Vaikka teos kysyykin illan solisti Sayaka Kinoshirolta virtuoosista taitoa, se ei tunnu mahtailevan hankaluudellaan.

Väliajan jälkeen kuullaan Johannes Brahmsin neljäs sinfonia, joka on Brahmsin viimeinen ja kuuluu hänen tunnetuimpiin teoksiinsa. Sinfonian kaksi ensimmäistä osaa tarjoavat heltymätöntä tunnemyrskyä, joka ei ole kaukana Beethovenin massiivisimmista teoksista. Myös finaali kasvaa kapellimestari Otis Klöberin johdolla kerrassaan huimiin korkeuksiin.

Kaupunginorkesterin viimeinen kevätkauden konsertti, Suvisoitto järjestetään Peräniemen kasinolla perjantaina 25.5. klo 18. Suvisoittoon on vapaa pääsy.

Japanissa syntynyt viulisti Sayaka Kinoshiro on valmistunut Toho Gakuen musiikkikorkeakoulusta Japanista ja Royal Academy of Musicista Englannista. Vuonna 2008 hän voitti kansainvälisen Marschner-viulukilpailun ja 2009 Júlio Cardona -kilpailun. 2011 hän sai japanilaisen Jomo-päivälehden myöntämän kulttuuri- ja taidepalkinnon. Kinoshiro piti soolokonsertin Lontoon Royal Academy of Musicissa 2004 ja Tokiossa 2010 ja 2012. Solistisia esiintymisiä hänellä on ollut mm. Japanissa, Portugalissa, Saksassa ja Englannissa eri orkesterien kanssa. Kinoshiro julkaisi ensimmäisen CD:nsä ”Loitsu” vuonna 2012. Viime syksynä ilmestyi toinen CD ”Northern Fairies”. Elokuusta 2013 alkaen Kinoshiro on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin vuorottelevana konserttimestarina.

Kapellimestari Otis Klöber aloitti musiikillisen uransa fagotinsoitolla, mutta siirtyi toimimaan päätoimisesti kapellimestarina vuodesta 2006 lähtien. Hän on Philharmonic Orchestra of Europen pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja. Hän vierailee säännöllisesti johtamassa orkestereita Japanissa ja eri puolilla Eurooppaa. Ajankohtaisiin vierailuihin kuuluvat konsertit mm. Stavangerin ja Berliinin sinfoniaorkesterien, Prahan radion sinfoniaorkesterin, Armenian sekä Japanin Hamamatsun filharmonisten orkesterien kanssa. Klöber on konsertoinut useissa merkittävissä konserttisaleissa ja monien tunnettujen esiintyjien kanssa, kuten mm. Vladimir Ashkenazy, Andreas Frölich, Uta Kunert ja Vladimir Mendelssohn. Hän on tehnyt useampia levytyksiä eri levymerkeille.

Liput Sinfoniasarja VIII -konserttiin: 30 / 25 / 8 €. Hinnat sisältävät Kuopion kaupunginorkesterin palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Myynti: www.lippu.fi, Kuopio Info kauppakeskus Apajassa, Sokos Kuopio ja Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), palvelunumero ma-la klo 9-19: 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm) sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. Myynti myös Kuopion kaupunginorkesterin palvelunumerossa ma-pe klo 11-15: 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Lisäksi kevään konsertti-iltoina ovimyynti konserttipaikassa 1 tunti ennen esitystä.

Syksyn Sinfoniasarjan kausikorttien myynti: 3.-31.5. Kuopio Info (31.5. asti ma-pe klo 9-16, 1.6. alkaen ma klo 9-17, ti-to klo 9-16, pe klo 9-15) ja Kuopion kaupunginteatteri (ks. aukioloajat www.kuopionkaupunginteatteri.fi), 1.6.-24.8. Kuopio Info, Sokos Kuopio ym. Lippupisteen valtakunnalliset myyntipisteet ja www.lippu.fi. Syksyn Sinfoniasarjan konserttikohtaisten lippujen myynti: 27.8. alkaen Kuopio Info, Sokos Kuopio ym. Lippupisteen valtakunnalliset myyntipisteet ja www.lippu.fi. 3.9. alkaen myös Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun ja viikonloppuisin tuntia ennen esitystä, palvelunumero 0600 96100 (1,98 €/min. + pvm). Myös Kuopion kaupunginteatteri (ks. aukioloajat www.kuopionkaupunginteatteri.fi).

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: