Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kaupunginorkesterin duo mukana Kuopion museon avajaisohjelmassa 13.5.

Facebook Twitter

Julkaistu 05.05.2022 klo 16:34

Kuopion museo avautuu yleisölle 13.5.

Vuosien odotus huipentuu, kun Kuopion museo avautuu kokonaisuudessaan perjantaina 13.5. Kuopion museon täysin uudistunut näyttelykokonaisuus tarjoaa toiminnallisia elämyksiä tietoa unohtamatta. Näyttelyissä voi kulkea läpi Pohjois-Savon historian, tutustua arkeen ja juhlaan, kierrellä luonnonmetsän siimeksessä ja järvien syvänteissä sekä vierailla lasten leikkitilassa – Taikametsässä.

Avajaispäivää juhlistetaan musiikkiesityksin. Avajaisvartit jatkuvat aina kesäkuun loppuun saakka ja ne tarjoavat tietoa niin näyttelyiden eri osa-alueista kuin itse näyttelyiden suunnittelutyöstä. Joka lauantai klo 15 pääsee opastetulla kierroksella tutustumaan uusittuihin näyttelyihin. Kahvila Kantissa on avajaistarjouksia ja Kuopion pääkirjastolla mahtavia kirjanäyttelyitä.

13.5. klo 10.00 Kuopion kaupunginorkesterin trumpetti-pasuuna-duo Vitoldas Sokolnikas (trumpetti) ja Jon Roskilly (pasuuna) kajauttaa museon parvekkeella museon avatuksi. Kesto noin 10 minuuttia. Huom! Säävaraus, jolloin esitys pidetään monitoimitilassa. Vapaa pääsy.

13.5. klo 10.20 Musiikkipäiväkoti Priimin musiikkiesitys Kuopion museon monitoimitilassa. Kesto noin 10 minuuttia. Vapaa pääsy.

To 19.5. klo 17 Luento: Kuopion vaatettajat, Kuopion museo monitoimitila

Talon kierros -näyttelyopastus

Joka lauantai 14.5.–27.8. klo 15. Kesto noin 45 minuuttia. Opastuksissa voi kuulla lisää herkullisista yksityiskohdista ja tutustua oppaan johdolla Kuopion museon uusittuun perusnäyttelykokonaisuuteen. Opastus sisältyy pääsymaksun hintaan.

Avajaisvartit

Tiistaisin ja torstaisin klo 15. Avajaisvartteja järjestetään 19.5. alkaen aina kesäkuun loppuun. Vartit sisältyvät museon pääsymaksuun ja kestävät noin 15 minuuttia. Vartit järjestetään näyttelytiloissa, kunkin kohteen luona. Tapaaminen museon monitoimitilassa, josta siirrytään näyttelytiloihin. Muistathan maksaa pääsymaksun ennen näyttelytiloihin siirtymistä. Tarkemmat tiedot löytyvät Kuopion museoiden www-sivuilta.

Kuopion pääkirjaston kirjanäyttelyt

Kuopion kaupungin pääkirjasto on myös mukana Kuopion museon avajaishumussa mahtavilla kirjanäyttelyillä 23.5.-26.6. Museovierailun yhteydessä voi tutustua myös Muuttuva luonto ja ihminen -kirjanäyttelyyn Kuopion pääkirjaston aikuistenosastolla tai lastenosaston näyttelyyn, joka on ammentanut inspiraatiota mammutista, esihistoriasta ja norsujen heimosta.

Lisätiedot: Amanuenssi, museotapahtumien koordinaattori Heta Pekkarinen / Kuopion museo, puh. 044 718 2638, heta.pekkarinen(at)kuopio.fi

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: