Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Itä-Suomen yliopiston Snellmania-salissa soi argentiinalainen tango nuevo

Facebook Twitter

Julkaistu 28.03.2018 klo 14:41

Kuopion kaupunginorkesterin solistina bandoneon-spesialisti Henrik Sandås

Kuopion kaupunginorkesterin Tango del Ángel –konsertti torstaina 5.4. klo 19 tarjoaa tulisia tunteita ja tarinoita Astor Piazzollan ’tango nuevon’ lumoavin sävelin. Itä-Suomen yliopiston Snellmania-salin estradille solistiksi nousee soittotyylillään ympäri maailmaa ihailua herättänyt Henrik Sandås, bandoneon. Orkesteria johtaa kapellimestari Jukka-Pekka Kuusela.

Kuopion kaupunginorkesteri konsertoi toista kertaa kevään aikana Itä-Suomen yliopiston Snellmania-salissa. Tango del Ángel –konsertissa 5.4. kuullaan Astor Piazzollan säveltämää, tango nuevo –tyylin musiikkia sekä mm. Piazzollan sovitukset Fernando Francon Noche de amor –kappaleesta ja Fernando Matos Rodriguezin La cumparsita –tangosta. Kappaleet on orkestroinut Kuopion kaupunginorkesterin kokoonpanolle illan solisti Henrik Sandås.

Astor Piazzolla kehitti perinteisen argentiinalaisen tangon pohjalta musiikkityylin, jota hän kutsui tango nuevoksi, uudeksi tangoksi. Se oli taiturimainen sekoitus perinteisen tangon eksotiikkaa, romantiikkaa ja monia musiikkityylejä. Piazzollan sovituksissa argentiinalaisen tangon kulta-ajan kappaleet muuntuvat sivistyneeksi, mutta intohimoiseksi konserttitangoksi. Surumielinen bandoneon ja lyyrinen viulu kertovat tarinoita lähes taianomaisesta maailmasta Buenos Airesin unohdetuissa tangokortteleissa. Illan solisti Henrik Sandås ja hänen bandoneoninsa ovat ainutlaatuinen ilmiö tämän päivän kansainvälisessä musiikkimaailmassa.

Snellmanian pysäköintipaikat ovat maksuttomasti konserttiyleisön käytettävissä 5.4. klo 16 alkaen. Ks. yliopistolla pysähtyvät Kuopion seudun joukkoliikenteen bussit: http://vilkku.kuopio.fi/talviaikataulut-10.8.2017-3.6.2018 > Linjakartta

Bandoneonisti Henrik Sandåsin muusikkous on herättänyt ihastusta ympäri Eurooppaa, Venäjää ja Etelä-Amerikkaa. Hän on nopeasti saavuttanut aseman yhtenä Suomen kysytyimmistä tango nuevo –spesialisteista ja tunnetaan erityisesti Tanguedia Quintet, Quartet Ajaton ja Nuevo Quinteto Otra Vez -yhtyeiden karismaattisena bandoneonistina. Sandås on myös kantaesittänyt mm. Timothy Pagen, Øyvind Mælandin, Markku Klamin, Kirmo Lintisen, Kalle Ylitalon, Iikka Kotajan, Jukka Linkolan ja Kari Ikosen teoksia ja esiintynyt lukuisten eri sinfoniaorkestereiden solistina. Solistitehtävien lisäksi hän on kysytty vieras eri kamarimusiikkifestivaaleilla ympäri Suomea ja Eurooppaa.

Kapellimestari Jukka-Pekka Kuusela on valmistunut Venäjän Gnesinin musiikkiakatemiasta ja jatkanut orkesterinjohdon opintoja Unkarin kansallisoopperassa ja Moskovan filharmoniassa. Hän on suomalais-venäläisen Sinfonietta Lentuan perustaja ja taiteellinen johtaja. 2008 hänet nimitettiin Murmanskin filharmonisen orkesterin ylikapellimestariksi. Kuusela on johtanut orkestereita Euroopassa ja Aasiassa, mm. Turun sekä Karjalan tasavallan filharmonisia orkestereita, Solti-kamariorkesteria (Budapest), Xiamenin sinfoniaorkesteria (Kiina) ja Hanoin filharmonikoita (Vietnam). Moni nykysäveltäjistä, mm. Vladimir Mendelssohn ja Osmo Tapio Räihälä, on säveltänyt Kuuselan tilauksesta tai innoittamana. Hän työskentelee säännöllisesti myös kansainvälisten kilpailujen juryissä.

Liput: 25 € / 20 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 8 € lapset alle 16v, koululaiset, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät. Hinnat sisältävät Kuopion kaupunginorkesterin palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: www.lippu.fi, Kuopio Info kauppakeskus Apajassa, Sokos Kuopio ja Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), palvelunumero ma-la klo 9-19: 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm) sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. Myynti myös Kuopion kaupunginorkesterin palvelunumerossa ma-pe klo 11-15: 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Lisäksi kevään konsertti-iltoina ovimyynti kussakin konserttipaikassa 1 tunti ennen esitystä.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: