Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Hulvaton komediakonsertti tarjoilee musiikkia oopperasta Abbaan

Facebook Twitter

Julkaistu 19.04.2018 klo 15:58

The Fabulous Bäckström Brothers ja Kuopion kaupunginorkesteri yhdessä kaupunginteatterin lavalla 26.4.

Torstaina 26.4. klo 19 Kuopion kaupunginteatterissa voi ottaa varaslähdön vappuun, kun omaperäistä hauskuutta ja sinfoniaorkesterin soittoa yhdistelevä musiikkikomedia Big Bang Siegfried valtaa Minna-näyttämön. Yleisön nauruun tikahduttaa The Fabulous Bäckström Brothers: tenori Petri Bäckström, baritoni Jouni Bäckström ja pianisti Jukka Nykänen, ja muhkeasta orkesterisoundista vastaa Kuopion kaupunginorkesteri kapellimestari Florian Ludwigin johdolla.

Loppuunmyytyjä esityksiä, yleisön ja kriitikkojen ylistystä kerännyt Big Bang Siegfried on juonellinen komediakonsertti, jossa The Fabulous Bäckström Brothers tekee eeppisen Route 66 -automatkan halki Yhdysvaltojen. Pikkuveli Jouni haluaa kymmenvuotisten opintojensa päätyttyä tutustua kunnolla isoveljeensä yhdessä vietettävän laatuajan merkeissä. Isoveli Petrillä on päänvaivana suuri rooli Richard Wagnerin Siegfriedinä, niinpä hän päättää ottaa mukaan auton takapenkille säestäjänsä Jukka Nykäsen, joka puolestaan elää keskellä kiihkeintä luomisvaihetta oman oopperansa Jumalhiukkanen kanssa. Myös pianolla on monta roolia: se on valjastettu esittämään sekä autoa, baaria että lohikäärmettä.

Marxin veljesten ja Monty Pythonin hengessä tehty komedia koukkaa reissullaan vaivattomasti oopperan, komedian, konsertin ja vaudevillen maailmoissa, joissa vastaan tulee musiikkia Abbasta Wagneriin. Cup Song –viritys Stravinskyn Kevätuhrista on yksi matkan helmistä. Kuopiossa musiikkikomedia laajentuu alkuperäisestä kolmen taiteilijan klubiversiosta sinfoniaorkesterisovitukseksi.

Hulvattomissa Bäckströmin veljeksissä yhdistyy rautainen musiikin ammattilaisuus ja komedian taju. Ryhmään kuuluu veljesten lisäksi pianisti Jukka Nykänen, joka nähdään esityksessä mm. Wagnerin Siegfried-oopperan lohikäärmeenä. Huikeista orkesterisovituksista vastaa pelimusiikkisäveltäjänä tunnettu Jonne Valtonen, valovisualisoinnin on suunnitellut Ville Virtanen. Teoksen ovat ohjanneet mm. Cirque du Soleil’n esityksen ohjanneet, kansainvälisesti tunnetun Spymonkey–ryhmän jäsenet Tony Park ja Aitor Basauri. Kuopion kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Florian Ludwig, joka johti myös komediakonsertin kantaesityksen Saksassa.

Florian Ludwig on yksi ikäluokkansa monipuolisimmista kapellimestareista johtaen sekä klassisten musiikkityylien että crossover-projektien ohjelmistoja. Hän on opiskellut orkesterinjohtoa Münchenin musiikkikorkeakoulussa ja työskennellyt Mannheimin kansallisteatterin ja Bremenin teatterin kapellimestarina. Hän on johtanut mm. Zürichin Tonhalle-orkesteria, Bremenin filharmonikkoja ja Leipzigin MDR-sinfoniaorkesteria. Vuosina 2008-2017 Ludwig toimi Hagenin kaupungin musiikinjohtajana. Hänen kehittämistyönsä kaupungin filharmonisen orkesterin kanssa vuosina 2014-15 sai saksalaisten musiikkikustantajien toimesta parhaan ohjelmiston palkinnon saksankielisellä alueella. Suomessa Ludwig johti vuosina 2007 ja 2008 Opera Cavan produktioita Nilsiässä. Vuodesta 2015 alkaen hän on toiminut orkesterinjohdon professorina Detmoldin musiikkikorkeakoulussa.

Liput: 25 € / 20 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 8 € lapset alle 16v, koululaiset, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät. Hinnat sisältävät Kuopion kaupunginorkesterin palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: www.lippu.fi, Kuopio Info kauppakeskus Apajassa, Sokos Kuopio ja Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), palvelunumero ma-la klo 9-19: 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm) sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. Myynti myös Kuopion kaupunginorkesterin palvelunumerossa ma-pe klo 11-15: 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Lisäksi kevään konsertti-iltoina ovimyynti kussakin konserttipaikassa 1 tunti ennen esitystä.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: