Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Hiljaisen viikon musiikki soi Riistavedellä, Maaningalla ja Nilsiässä

Facebook Twitter

Julkaistu 16.03.2018 klo 16:52

Kuopion kaupunginorkesteri johdattaa kuulijat pääsiäisen tunnelmaan

Kuopion kaupunginorkesteri vie kuulijat pääsiäisen rauhalliseen tunnelmaan barokkisäveltäjien sävelin kolmessa konsertissa. Maanantaina 26.3. klo 18 orkesteri konsertoi Riistaveden seurakuntasalissa, tiistaina 27.3. klo 18.30 Maaningan kirkossa ja keskiviikkona 28.3. klo 19 Nilsiän kirkossa.

Hiljaisella viikolla Kuopion seudun seurakunta- ja kirkkosalit kaikuvat klassisen musiikin sävelistä, kun Kuopion kaupunginorkesteri jalkautuu seudun pitäjiin. Jousikokoonpanon solisteina esiintyy orkesterin kaksi japanilaislähtöistä muusikkoa – vuorotteleva konserttimestari, viulisti Sayaka Kinoshiro sekä oboen varaäänenjohtaja Reiko Mori – ja cembalon ääressä vierailee Irina Zahharenkova.

Kolme hiljaisen viikon konserttia kutsuu laskeutumaan pääsiäisen rauhaan mm. barokkisäveltäjien musiikin myötä. Konsertin säveltäjistä Johann Sebastian Bach, Johann Pachelbel ja Tomaso Albinoni edustavat 1600-luvun lopun säveltäjiä kun taas Ottorino Respighi on kiinnostava tapaus 1900-luvun musiikissa: kun muu maailma oli modernin uudistusmielen pauloissa, Respighi sävelsi musiikkia vanhempaan tyyliin. Konsertissa kuullaan mm. Albinonin Adagio ja Respighin Ikiaikaisia lauluja ja tansseja.

Pitäjäraadit ovat aloittaneet toimintansa Kuopiossa, ja kevään aikana kaupunginorkesteri on esiintynyt Riistaveden, Maaningan ja Nilsiän lisäksi myös muiden Kuopion pitäjäraatien: Vehmersalmen, Karttulan ja Juankosken alueilla. Konsertteja on suunniteltu yhteistyössä kunkin alueen pitäjäraadin kanssa.

Ohjelma: 20 € / konsertti (myynti ennakkoon ja konserttipaikan ovelta). Käsiohjelman saa konserttipaikan ovelta ennakkoon lunastettua ohjelmalippua vastaan.

Myynti: www.lippu.fi, Kuopio Info kauppakeskus Apajassa, Sokos Kuopio ja Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), palvelunumero ma-la klo 9-19: 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm) sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. Myynti myös Kuopion kaupunginorkesterin palvelunumerossa ma-pe klo 11-15: 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Lisäksi kevään konsertti-iltoina ovimyynti kussakin konserttipaikassa 1 tunti ennen esitystä.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: