Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Alttoviulu ja ystävät Puijon kirkossa 25.10.

Facebook Twitter

Julkaistu 19.10.2020 klo 12:34

Ohjelmassa mm. kuopiolaisen Petri Makkosen teos

Kuopion kamarimusiikkiseura yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesterin ja Puijon seurakunnan kanssa järjestää su 25.10. klo 16 Alttoviulu ja ystävät -konsertin, joka pidetään Puijon kirkossa. Konsertissa esiintyvät alttoviulistit Ulla Knuuttila ja Sonja Koistinen, pianistit Andra Kaus ja Outi Keskisipilä, harmonikansoittaja Tony Iivonen sekä kontrabasisti Kiira Siikavirta. Ohjelmassa on Bachin, Schubertin, Makkosen, Bartókin ja Piazzollan musiikkia sekä suomalaisia kansanlauluja.

Konsertin avauksena kuullaan ensimmäinen osa Johann Sebastian Bachin Brandenburgilaisesta konsertosta nr. 6, sovitettuna kahdelle alttoviululle ja pianolle, jonka jälkeen Sonja Koistinen ja Andra Kaus esittävät Franz Schubertin Arpeggione-sonaatin. Väliajan jälkeen vuorossa on kuopiolaisen säveltäjän Petri Makkosen teos Blu amore, muusikoina Ulla Knuuttila (alttoviulu), Tony Iivonen (harmonikka), Kiira Siikavirta (konstrabasso) ja Outi Keskisipilä (piano). Konsertin lopuksi Ulla Knuuttila ja Tony Iivonen esittävät alttoviulun ja harmonikan duona valikoiman suomalaisia kansanlauluja (sov. Matti Murto), Béla Bartókin kuusi romanialaista kansantanssia sekä Astor Piazzollan La Grande Tangon.

Konsertin esiintyjäkaartissa on kuopiolaisia musiikin ammattilaisia sekä vierailevia taiteilijoita. Sonja Koistinen työskentelee Kuopion konservatoriossa alttoviulun-, viulun ja yhteissoiton opettajana. Kiira Siikavirta on Kuopion kaupunginorkesterin kontrabasisti ja Outi Keskisipilä Puijon seurakunnan kanttori. Andra Kaus toimii Pieksämäellä Soisalo-opistossa pianonsoitonopettajana ja säestäjänä. Kuopiolaislähtöinen Ulla Knuuttila tekee tällä hetkellä Frankfurtin musiikkikorkeakoulussa maisteritutkintoja pääaineenaan alttoviulu sekä jousikamarimusiikki. Tony Iivonen opettaa harmonikansoittoa Nordiska Musikgymnasietissa Tukholmassa ja St. Sigfrids folkshögskolassa Växsjössä.

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ eläkeläiset ja työttömät / 2€ opiskelijat

Lisätiedot:
Leena Hyrkäs, tuottaja
Kuopion kamarimusiikkiseura
leena.hyrkas(at)kukamus.fi
p. 040 7697849
www.kukamus.fi
www.facebook.com/kuopionkamarimusiikkiseura
Instagram: @kukamus

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: