Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion Musiikkikeskus mukana Kotikulmat valoissa -kampanjassa

Facebook Twitter

Julkaistu 27.10.2021 klo 13:06

Kotikulmat valoissa tuo esiin kulttuurin merkityksellisyyttä

Siilinjärveltä vuonna 2020 alkunsa saanut Kotikulmat valoissa -valaistuskampanja laajenee Pohjois-Savon alueelle 30.10 – 30.11.2021.  Teemana on Arjen valojuhlaa – valoa arkeen. Kampanjalla halutaan muistuttaa iloa tuottavista ja arjen jaksamista lisäävistä asioista pimeänä aikana. Mukaan kampanjaan on kutsuttu yhdistyksiä, yrityksiä, organisaatioita ja yksityisiä ihmisiä. Kampanjan aikana eri organisaatiot valaisevat kohteitaan tai järjestävät tapahtumia, joiden teema liittyy jollain tavalla valoon. Kotikulmat valoissa -valaisukohteet ja tapahtumat kootaan Kuopion Seinälle.

Kampanjan tavoitteena on laajentua osallistavaksi, kaikkien pohjoissavolaisten yhteiseksi toiminnaksi, johon mahdollisimman moni osallistuu valaisemalla omia kohteitaan ja jakamaan niitä somessa hashtagilla #kotikulmatvaloissa. Asukkaita kutsutaan tekemään myös valon tekoja toisilleen: kutsumaan yksinäisen kynttiläillalliselle, laittamaan lyhdyn ovelle tervetulon merkiksi tai vaikkapa kutsumaan kotinurkissa pyörivän mukaan yhteiseen harrastukseen.

Kampanjan aikana halutaan nostaa esiin myös kulttuurin merkityksellisyyttä: Kulttuuri vaikuttaa niin fyysisesti, psyykkisesti, sosiaalisesti kuin taloudellisestikin. Kulttuurilla on lukuisia todennettuja hyvinvointivaikutuksia. Lisäksi kulttuurilla on taloudellista painoarvoa. Kulttuurisesti kiinnostavat alueet houkuttelevat luovaa osaamista ja matkailijoita alueille. Luovilla ratkaisuilla voidaan lisätä tuottavuutta. Ennen koronapandemiaa luovat alat työllistivät Euroopan tasolla yli kaksi kertaa enemmän kuin autoteollisuus ja tietoliikenne yhteensä. Suomessa työllisiä oli n. 135.000 ja kulttuurin osuus bruttokansantuotteesta 3,3% (EY-tutkimus, 2021).

Osa kulttuuriorganisaatioista sytyttääkin valot kulttuurin puolesta illalla 24.11.2021 Red Alert -hengessä: Kuopiosta punaisella valaisevat julkisivunsa 24.11. illalla Kuopion Musiikkikeskus ja Kuopion kaupunginteatteri. Iisalmessa valaistaan Iisalmen kulttuurikeskus ja Tervossa nuorisotalo Manttu. Muissa Pohjois-Savon kunnissa asia on suunnitteilla. Valaisuviikolla 20. – 27.11. jaetaan myös kulttuurin merkityksellisyyteen liittyviä aineistoja muun muassa kulttuurilaitosten somekanavissa.

Kulttuuria arvostavia asukkaita kutsutaan osallistumaan tempaukseen omin punaisin valaistuksin tai esimerkiksi käyttämällä kyseisenä ajankohtana jotain punaista somistetta (rusetti, koru, kaulaliina yms.) ja postaamalla sen someen #kulttuurivaikuttaa #kulttuurinpuolesta.

Kotikulmat valoissa -valaistuskampanja tuotetaan yhteistyössä Pohjois-Savon kuntien kulttuuritoimen, järjestöjen ja Kulttuuri kuulolla -kehittämistehtävän kanssa.

Kulttuuri kuulolla | Kuntien kulttuuritoimintalain mukainen alueellinen kehittämistehtävä, Pohjois-Savo

Lisätietoja valaistuskampanjasta: hankekoordinaattori Tiina Taskinen-Viinikainen, 044 748 2374, tiina.taskinen-viinikainen(at)kuopio.fi

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: