Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion Musiikkikeskus ja kaupunginorkesteri Kuopio juhlii –tunnelmassa

Facebook Twitter

Julkaistu 21.08.2017 klo 15:31

Jorma Panulan kapellimestarikurssi päättyy kolmeen ilmaiskonserttiin 25.8.

Kuopio juhlii –tapahtumaa vietetään Kuopion Musiikkikeskuksessa perjantaina 25.8., jolloin kolme Kuopion kaupunginorkesterin minikonserttia, Tahtipuikon taikaa I-III klo 19, 20 ja 21 päättävät Jorma Panulan kapellimestarikurssin. Samana iltana Musiikkikeskuksessa kuullaan myös Kuopion Kamarimusiikkiseuran muusikoita ja tarjoillaan katuruokaa.

Kuopion Musiikkikeskus ja Kuopion kaupunginorkesteri ovat mukana Kuopio juhlii –tunnelmassa 25.-26.8. Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin toimintaa esitellään molempina päivinä Kuopion torin Olonkorjuutori-tapahtumassa. Kaupunginorkesterin Duo Brillanten soittoa pääsee kuuntelemaan perjantaina 25.8. klo 15 Kauppahallissa.

Kuopio juhlii –ilta 25.8. huipentuu klo 19, 20, ja 21 Tahtipuikon taikaa I-III –minikonsertteihin, jotka päättävät professori Jorma Panulan kapellimestarikurssin. Konserteissa kurssin kapellimestarikokelaat johtavat Kuopion kaupunginorkesteria, ja ohjelmassa ovat mm. Dmitri Šostakovitšin Pianokonsertto nro 2 solistinaan pianisti Lu Zhang ja Camille Saint-Saënsin Johdanto ja Rondo Capriccioso solistinaan viulisti Rebecca Roozeman. Kussakin minikonsertissa soivat eri teokset. Konsertteihin on vapaa pääsy, eikä niihin tarvitse noutaa erillistä pääsylippua. Yleisöä pyydetään saapumaan ajoissa paikalle.

Ennen kutakin minikonserttia Kuopion Kamarimusiikkiseuran muusikot tarjoavat pieniä musiikkiesityksiä Musiikkikeskuksen Valohallissa. Esitykset kuullaan klo 18.40, 19.40 ja 20.40. Illan aikana yleisön ei tarvitse pelätä nälän yllättämistä, sillä Musiikkikeskuksen ravintola tarjoilee katuruokaa Valohallin Ruokakadulla klo 18-21. Ruokakadun antimista voi nauttia Musiikkikeskuksessa myös lauantaina 26.8., jolloin Konserttisalissa esiintyy Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta #Kasarikiertueellaan. Ruokakadun menu: Savumuikkumoussea ja sokerisuolattua lohta – Fenkolipyörykät leipäkupissa – Kanavarras – Kasvis-munamuffini – Suklaa fondant – Uuniomenapannacotta. Ruokakadun annokset hintaan 5 €/annos.

Muita Musiikkikeskuksen ravintolan alkusyksyn tapahtumia ovat Puuropäivä keskiviikkona 6.9. ja Syödään yhdessä –tapahtuma torstaina 7.9. Puuropäivänä kannattaa aamiainen syödä Musiikkikeskuksen Valohallissa, jossa tarjolla on mm. luomukaurapuuroa klo 8-10. Syödään yhdessä –tapahtuma 7.9. kutsuu kaikki syömään yhteisen pöydän ääreen Musiikkikeskuksen Valohalliin klo 11-14. Lounaan menu on koottu paikallisista raaka-aineista. Herkullisen menun lisäksi osallistujat pääsevät nauttimaan lounaan oheisohjelmasta. Lounaan hinta: 10 €. Lounaspaikkaa ei voi varata ennakkoon, ja lounaan hinta maksetaan paikan päällä. Lounasta on tarjolla rajoitettu määrä.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: