Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion Musiikkikeskuksessa Syödään yhdessä 7.9.

Facebook Twitter

Julkaistu 30.08.2017 klo 15:10

Luomupuuron syönnin maailmanennätystä tavoitellaan 6.9.

Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginteatterin ravintoloitsija Kanresta järjestää yhteistyössä Kuopion yksiköiden ja isäntätalojensa kanssa kaikille avoimen Syödään yhdessä -tapahtuman Musiikkikeskuksen Valohallissa torstaina 7.9. klo 11-14. Tapahtuman ytimessä on pitkissä pöydissä yhdessä nautittu lounas, joka on koottu parhaista paikallisista raaka-aineista. Päivää ennen, keskiviikkona 6.9. taas tavoitellaan luomupuuron syömisen maailmanennätystä.

Tutkimusten mukaan suomalaiset syövät moneen muuhun maahan verrattuna kovin harvoin yhdessä. Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö Elo on käynnistänyt Syödään yhdessä -hankkeen. Myös ravintolayhtiö Kanrestan panostus Suomi 100 –juhlavuoteen on osallistuminen hankkeeseen, jonka tiimoilta eri yksiköissä järjestetään tapahtumia syyskuussa viikolla 36.

Kuopion Musiikkikeskuksen lounastapahtumaan 7.9. Kanresta toivottaa tervetulleiksi kaikki asiakkaat. Lisäksi Kanresta on kutsunut yhteisen pöydän ääreen tekijöitä ja kokijoita jäsenjärjestöistään. Herkullisen menun lisäksi osallistujat pääsevät nauttimaan lounaan oheisohjelmasta: klo 11.30 Valohallissa esiintyy Kuopion kaupunginorkesterin Duo Brillante suomalaiskelmin ja kansansävelmin, klo 12.30 avoimen konservatorion senioriorkesteri Senkka ja klo 13.30 Savonia-AMK:n opiskelija Kalla Ruokokoski klassisen pianomusiikin sävelin. Tapahtuman osallistujilla on myös mahdollisuus tutustua Kuopion Musiikkikeskukseen talokierroksilla, joita järjestetään klo 12.00 ja 13.00. Menu: Salaattibuffet: Järvikylän vihreää salaattia, Rakuunalla maustettua porkkanaraastetta, Tuorekurkkusalaattia, Tomaattia-juustosalaattia, Paahdettua kukkakaalia – Lämminruoka: Eväsmiehien mureke, Muusi Sunnilan tilan perunoista – Liepuskan leipäpöytä: Ruisleipä, Perunarieska, Kauraleipä, Siemenleipä – Liepuskan jälkiruokapöytä: Omenapiirakka, Brownie, N.Y. Cheese Cake kirsikkahillolla, Korvapuusti, Reilun kaupan luomukahvia ja haudutettua teetä. Lounaan hinta: 10 €. Lounaspaikkaa ei voi varata ennakkoon, ja lounaan hinta maksetaan paikan päällä. Lounasta on tarjolla rajoitettu määrä.

Puuropäivänä 6.9. klo 8-10 kannattaa aamiainen syödä Musiikkikeskuksen Valohallissa, jossa tarjolla on mm. luomukaurapuuroa. Samalla tavoitellaan luomupuuron syömisen maailmanennätystä. Puuropäivä on osa Pro Luomu ry:n käynnistämää tempausta, jossa luomupuuroa syödään ympäri Suomea 6.9. Maailmanennätyksen tekemiseen lasketaan kaikki tuon päivän aikana syödyt luomupuurot ja ME julkistetaan 7.9. Jo ennakkoon tiedetään, että ennätys syntyy, koska tiedossa ei ole aiempia luomupuuron maailmanennätyksiä. Menu: Luomukaurapuuro & marjakiisseliä, 3 €/annos – Pannukakkua luomumannasta & hilloa, 3 €/annos – Luomukaurapuuro & marjakiisseliä, Pannukakkua luomumannasta & hilloa, Kurkkuvettä, 5 €/henkilö. Lisäksi viikolla 36 Valohallin kahviossa myynnissä mm. luomukaura-piimärieskaa & kylmäsavulohta, luomukaura-valkosuklaakeksiä.

Kuopion Musiikkikeskuksen ravintola on aloittanut kaikille avoimen lounastarjoilun Musiikkikeskuksen Valohallissa. Lounasta on tarjolla arkisin klo 11-14. Konserttien ja tapahtumien yhteydessä yleisö pääsee nauttimaan uusista väliaikatuotteista, jotka on päivitetty tälle syksylle. Pikkujoulubuffetteja ravintola tarjoaa 17.11., 18.11. ja 25.11. klo 17. Oman porukan buffet kannattaa varata hyvissä ajoin. Varaukset: ravintolapalvelutkuopio(at)kanresta.fi, puh. 045 187 4060. Menut: http://www.kanresta.fi/etusivu/.

Kanresta Oy on Suomen Kansanterveysyhdistyksen omistama ravintolayhtiö, joka toimii valtakunnallisesti kokous- ja tapahtumataloissa tarjoten kahvila- ja henkilöstöravintolapalveluita. Kanrestan tuotolla tuetaan Kansanterveysyhdistyksen jäsenjärjestöjä – Lastentautien tutkimussäätiötä, Suomen Mielenterveysseuraa, Suomen Sydänliittoa ja Vanhustyön keskusliittoa.

Lisätietoja: Kanrestan aluepäällikkö Piia Savolainen, piia.savolainen(at)kuopio.fi, p. 040 5928 825. Lisätietoja myös sivuilta: www.syodaanyhdessa.fi ja www.luomupuuro.fi

KUOPION MUSIIKKIKESKUS
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionmusiikkikeskus.fi| Facebook: KuopionMusiikkikeskus | Youtube: KuopioMusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: