Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin uusi tuotantopäällikkö Markku Ruotsalainen

Facebook Twitter

Julkaistu 10.08.2021 klo 15:57

Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin uudeksi tuotantopäälliköksi on valittu Markku Ruotsalainen. Hän on aloittanut työskentelyn talon ja orkesterin hallinnossa 2.8.2021 alkaen. Taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta valmistuneella Ruotsalaisella on vahva kansainvälinen tausta ja laaja kulttuurialan kokemus sekä kokemusta henkilöstöhallinnosta.

Kuopion Musiikkikeskus haki tämän vuoden keväällä tuotantopäällikköä, jonka ensisijainen tehtävä on toimia Kuopion kaupunginorkesterin muusikoiden lähiesihenkilönä sekä vastata tuotannollisten ja taloudellisten tehtävien kokonaishallinnasta. Tuotantopäällikkö toimii myös Musiikkikeskuksen johtajan työparina organisaation kokonaisvaltaisessa kehittämisessä.

Markku Ruotsalainen on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta pääaineenaan New Media Production and Design ja sivuaineenaan musiikkiteknologia. Hänellä on vahva kansainvälinen tausta ja laaja kulttuurialan kokemus. Ruotsalainen on myös toiminut OKM:n projektipäällikkönä ja Taikella läänintaiteilijana kehittäen Itä-Suomen luovien alojen toimijoiden toimintaedellytyksiä, osaamista, toimeentuloa ja kansainvälistymisen edellytyksiä tuottamalla koulutuksia, tapahtumia, festivaaleja ja hankkeita Itä-Suomessa.

Markku Ruotsalainen kokee voivansa tuoda työhön vahvan henkilöstöhallinnon osaamisensa ja yritysmaailman tuntemuksen lisäksi oman näkökulmansa taiteeseen ja musiikkiin.

”Taide oli pääsyy, miksi hain tähän tehtävään. Oli ohittamaton tilaisuus saada mahdollisuus työskennellä taiteen ja kulttuurin kentässä, varsinkin musiikin parissa”, toteaa Markku Ruotsalainen. ”Juuri nyt minulla on tarvittava kokemus tähän tehtävään – sekä henkilöstön ja ihmisten kanssa työskentelystä että tuotannosta ja taiteen kentästä. Tämä on minulle kuin kotiinpaluu. Koen, että kuulun taiteen pariin ja minulla on siellä eniten annettavaa”, hän jatkaa.

Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja Katariina Kummala jatkaa:

”Pitkäaikaisen hallintopäällikön eläköitymisen myötä olimme ison muutoksen edessä. Harkitsimme tarkkaan, millaisen ammattilaisen tarvitsemme täydentämään osaamistamme, niin että pystymme kehittämään Kuopion musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin toimintaa jatkossakin vastaamaan tulevaisuuden muuttuviin tarpeisiin. Markussa nämä ominaisuudet kiteytyvät sekä ammatillisesti että persoonana. Olemme todella tyytyväisiä saadessamme Markun meidän porukkaan.”

Kuopion Musiikkikeskus ja Kuopion kaupunginorkesteri ovat osa Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palvelualuetta, tarkemmin sanottuna taidepalveluita. Toiminta koostuu kokous- ja kongressitoiminnasta, vuokraustoiminnasta eri tapahtumanjärjestäjille sekä kaupunginorkesterin toiminnasta. Musiikkikeskuksella ja kaupunginorkesterilla on yhteinen hallinto ja toimintaa leimaa vahva yhteistyö muiden yksiköiden, kolmannen sektorin toimijoiden sekä kansallisten ja kansainvälisten tapahtumatuottajien kanssa.

Lisätietoja:
Katariina Kummala, Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja p. 044 7182 361, katariina.kummala(at)kuopio.fi

KUOPION MUSIIKKIKESKUS
Markkinointipäällikkö Sari Kauhanen, puh. 044 718 2369, sari.kauhanen(at)kuopio.fi
www.kuopionmusiikkikeskus.fi | Facebook: Kuopionmusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: