Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesterin solisti vaihtuu 12.10. Tulilintu-konsertissa

Facebook Twitter

Julkaistu 16.08.2023 klo 09:51

Orkesterin edessä nähdään nouseva sellistitähti Jonathan Roozeman

Kuopion kaupunginorkesterin solisti muuttuu torstain 12.10. klo 18 Tulilintu-kausikonsertissa. Sellisti Alban Gerhardtin estymisen vuoksi sellosolistina nähdään suomalais-hollantilainen Jonathan Roozeman, joka tulkitsee konsertissa Sergei Prokofjevin Sinfonia concertanten. Uransa nousukiidossa oleva ja kilpailumenestyksiä saavuttanut Roozeman oli 2015 kansainvälisen Tšaikovski-kilpailun nuorin voittaja.

Torstain 12.10. Tulilintu-kausikonsertin solistiksi saapuu sellisti Jonathan Roozeman, joka tulkitsee konsertissa Sergei Prokofjevin Sinfonia concertanten. Suomalais-hollantilainen Roozeman on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä kansainvälisesti kysytyimmistä sellisteistä. Viime vuosien aikana Roozeman on esiintynyt mm. Aichi Prefectural Art Theaterin konserttitalossa Nagoyassa sekä ARK Classic -festivaalilla Tokiossa. Roozemania on kuultu myös mm. Tampere filharmonian ja Bilkent filharmonian solistina. Lisäksi viimeisimpien vuosien kohokohtiin on kuulunut Roozemanin resitaalidebyytti Amsterdamin Concertgebouwssa.

Tulilintu-konsertissa 12.10. kuullaan Igor Stravinskin Tulilintu-baletin konserttiversio. Tulilintu sijoittuu taianomaiseen puutarhaan, jossa nuori prinssi Ivan taistelee pahuutta vastaan Tulilinnun avulla. Sergei Prokofjevin Sinfonia concertantessa kuullaan musiikillinen tarina taistelusta myyttisten hahmojen kanssa ja läpi salaperäisten maiden sankarinaan sellosolisti Roozeman.

Ennen kaikkia syksyn kausikonsertteja – myös torstaina 12.10. – on klo 17.30 alkaen Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa Konserttietkot, joissa haastatellaan mm. taiteilijavieraita. Etkot ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy.

Kausikortit Kuopion kaupunginorkesterin ensi syksyn 8 konsertin Kausikonserttii-sarjaan ovat myynnissä 7.9. saakka hintaan 220 € / 179 € eläkeläiset.  Kausikorttien myynti: Kuopion Musiikkikeskus, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan ja Lippupisteen verkkokauppa.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: