Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Kuopion kaupunginorkesteri mukaan Taidetestaajien uudelle kaudelle

Facebook Twitter

Julkaistu 07.04.2020 klo 15:20

8-luokkalaisille tarjotaan yksi alueellinen taidelaitosvierailu kaudella 2020-2021

Kuopion kaupunginorkesteri on valittu mukaan valtakunnallisen Taidetestaajat-hankkeen uudelle kaudelle. Hanke jatkuu lukuvuonna 2020–2021 uudella mallilla, jossa kaikille 8-luokkalaisille tarjotaan yksi alueellinen taidevierailu. Kuopion kaupunginorkesteri on ollut mukana Taidetestaajissa hankkeen ensimmäisestä lukuvuodesta lähtien. Keväällä 2021 tapahtuvan vierailun sisältö toteutetaan yhteistyössä Jyväskylä Sinfonian kanssa.

Kuopion kaupunginorkesteri on niiden taidelaitosten joukossa, jotka on valittu mukaan Taidetestaajat-hankkeen uudelle kaudelle 2020-2021. Kuopiosta mukana ovat myös Kuopion Taidemuseo ja Tanssiteatteri Minimi.

Hankkeen ensimmäinen kolmivuotiskausi päättyy toukokuussa 2020. Syksyllä Taidetestaajat jatkuu eduskunnan myöntämän osarahoituksen turvin yhden alueellisen vierailun mallilla. Tulevana lukuvuonna opetus- ja kulttuuriministeriö liittyy rahoittamaan hanketta yhdessä Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin kanssa. Tulevan lukuvuoden taide-elämykset on valittu aiempien vuosien tavoin avoimen haun kautta. Niitä tuottaa yhteensä 47 taidelaitosta, joista Taidetestaajille uusia on kuusi. Varsinaisen taiteellisen sisällön lisäksi valintakriteereissä on painotettu nuorille suunnattua yleisötyötä, niin sanottuja etkoja ja jatkoja, eli mitä taidelaitos tarjoaa elämyksen syventämiseksi.

Kuopion kaupunginorkesteri toteuttaa Taidetestaajien vierailun kevätkaudelle 2021 yhteistyössä Jyväskylä Sinfonian kanssa.

Lue lisää Taidetestaajien uudesta kaudesta: https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidetestaajat-suuntaa-katseensa-jo-syksyn-elamyksiin-kevaalle-tulossa-virtuaalisisaltoja.html

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: