Kuopion Musiikkikeskus

Kesä pukeutuu poplariin elokuussa

Facebook Twitter

Julkaistu 01.08.2017 klo 14:16

Kuopion kaupunginorkesteri tunnelmoi 4.8. Sunsets-tapahtuman pimenevässä illassa

Vapaa pääsy myös syyskauden avaukseen 14.8. ja minikonsertteihin 25.8.

Kuopion kaupunginorkesterin soitosta pääsee nauttimaan elokuun aikana kolmeen otteeseen ilman pääsymaksuja. Perjantaina 4.8. klo 22 kaupunginorkesteri esiintyy Kuopion matkustajasatamassa rantalentopalloon keskittyvässä Sunsets Kuopio –tapahtumassa. Orkesterin ja Kuopion Musiikkikeskuksen syyskausi avataan maanantaina 14.8. klo 18 Kesä pukeutuu poplariin –tapahtumalla. Perjantaina 25.8. klo 19, 20 ja 21 orkesteri tarjoaa kolme Kuopio juhlii –minikonserttia Musiikkikeskuksessa.

Perjantaina 4.8. klo 22 Kuopion matkustajasatamassa on tarjolla klassisen musiikin suurimpia hittejä mm. Beethovenilta, Sibeliukselta ja Ravelilta, kun Kuopion kaupunginorkesteri nousee satamalavalle Sunsets Kuopio –tapahtumassa. Elokuun lämpimässä ja pimenevässä illassa kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Toshifumi Kanai, ja solistina nähdään tenori Ossi Jauhiainen, jonka yllätysosuus kuullaan yhdessä suosituimmista orkesterimusiikin kappaleista. Musiikin lisäksi luvassa on myös näyttävyyttä, joka huipentuu pyroteknisiin tehosteisiin. Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan, jolla on säävaraus.

Kuopion Musiikkikeskuksen syyskauden ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan maanantaina 14.8., jolloin myös avataan Kuopion Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin syyskausi klo 18 Kesä pukeutuu poplariin – kauden avaustapahtumalla. Ohjelmassa on klassisen musiikin makupaloja ja tietoa alkavasta kaudesta. Kaupunginorkesteri esiintyy tapahtumassa kapellimestari Toshifumi Kanain johdolla. Myös Musiikkikeskuksen lipunmyynti avautuu kesätauon jälkeen 14.8. ja palvelee siitä eteenpäin arkisin klo 12–17 tai esityksen alkuun sekä viikonloppuisin tunti ennen esitystä.

Perjantaina 25.8. klo 19, 20 ja 21 Kuopion kaupunginorkesteri soittaa kolme Kuopio juhlii –minikonserttia Kuopion Musiikkikeskuksessa. Minikonserteissa orkesteria johtavat Jorma Panulan kapellimestarikurssin osanottajat, ja orkesterin solisteiksi nousevat pianisti Lu Zhang sekä viulisti Rebecca Roozeman. Kussakin minikonsertissa soivat eri teokset, ja ohjelmassa ovat mm. Dmitri Šostakovitšin Pianokonsertto nro 2 ja Camille Saint-Saënsin Johdanto ja Rondo Capriccioso. Konsertit päättävät 21.-25.8. järjestettävän professori Panulan kansainvälisen kapellimestarikurssin ja ovat osa 25.-26.8. Kuopio juhlii –ohjelmaa.

Sekä Kesä pukeutuu poplariin -esitykseen että Kuopio juhlii –minikonsertteihin on vapaa pääsy, eikä niihin tarvitse noutaa erillistä pääsylippua. Yleisöä pyydetään saapumaan ajoissa paikalle esityksiin.
KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: