Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Ismo Alanko palaa Kuopion Musiikkikeskukseen ensi lokakuussa

Facebook Twitter

Julkaistu 10.06.2019 klo 12:08

Keikan lipunmyynti alkoi tänään 10.6.

Suomalaisen rockin legenda Ismo Alanko palaa Kuopion Musiikkikeskukseen ensi lokakuussa. Lauantaina 19.10. klo 19 Konserttisalissa soivat keväällä julkaistun albumin kappaleet yhdessä vuosikymmenien aikana syntyneiden laulujen kanssa. Lipunmyynti keikalle alkoi tänään 10.6.

Tänä keväänä uuden albumin julkaissut Ismo Alanko konsertoi Kuopion Musiikkikeskuksessa 19.10. ”Minulle tarjottiin kahta keikkaa samalle päivälle. Jouduin valitsemaan joko Fuengirolan tai Kuopion. Valinta oli helppo: Kuopion Musiikkikeskus on yksi parhaita keikkapaikkoja niin yleisön kuin puitteittensakin puolesta!”, Alanko kehuu.

17. toukokuuta julkaistua Minä halusin olla niin kuin Beethoven –albumia Alanko kuvailee näin: ”Minä halusin olla niin kuin Beethoven on täynnä vapautuneita, toinen toistaan tarttuvampia ralleja. Se on yleisilmeeltään pöhköä modernia rokkia, jota voi tanssia tippa linssissä tai vino hymy huulessa. Tämä keväinen adrenaliiniryöppy pitää sisällään kirpeää poppia, reipasta punk-asennetta, kuolemaahalveksuvaa rokkausta ja kaunista tunnelmointia. Olen päästänyt sisäiset demonini kirmailemaan kevätlaitumille nutipäitten ja pikkupirujen kanssa. Sieltä ne huutelevat hämmentyneitä kommenttejaan maailmasta vuosimallia 2019.”

Kuopion keikalla uuden albumin kappaleet soivat iloisessa sekamelskassa neljän vuosikymmenen aikana tehtyjen laulujen kanssa. Alangon kanssa keikalla nähdään jo kuusi vuotta toiminut, perhepiirissä El Mosquitona tunnettu yhtye, joka heittäytyy sujuvasti ankarasta tykityksestä monimuotoiseen maalailuun ja kaikkeen siltä väliltä. Yhtyeeseen kuuluvat Joakim Berghäll, Jussi Jaakonaho, Mikko Mäkelä, Juho Viljanen ja Niko Votkin.

Ismo Alanko astui suomalaiseen musiikkielämään ryminällä vuonna 1980 Hassisen Koneen laulajana. Toisin kuin monet muut ryminällä nuorella iällä läpilyöntinsä tehneet muusikot, Alanko myös jäi suomalaiseen musiikkielämään ja on tehnyt noin kolmannesvuosisadassa monipuolisen ja suomalaiseen kulttuuriin vahvasti vaikuttaneen savotan uteliaana ja uusiutumiskykyisenä taiteilijana. Kolmannesvuosisataan mahtuu Suomen oloissa ainutlaatuinen ura: yli 650 000 myytyä levyä, Emma-patsaita ja tukku loppuunmyytyjä kiertueita eri vuosikymmenillä eri kokoonpanojen kanssa.

”Oikeastaan kaikki kappaleeni kertovat samasta asiasta: kuinka hämmentävää ja omituista onkaan olla olemassa ihmisenä tässä maailmassa. Asiaa tarkastellaan erilaisista näkökulmista ja erilaisilla tyyleillä. Välillä zoomataan tarkemmin, katsotaan suurennuslasilla, ja välillä avataan näkyville isompi kuva”, Alanko kertoo Kuopion keikalla kuultavista kappaleista.

Liput: 36 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet. eLiput: www.lippu.fi.

KUOPION MUSIIKKIKESKUS

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionmusiikkikeskus.fi | Facebook: KuopionMusiikkikeskus | Youtube: KuopioMusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: