Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Improvisoitua meditaatiokonserttia voi kuunnella jumppamatolla maaten

Facebook Twitter

Julkaistu 19.09.2017 klo 15:26

Pianisti Eero Hämeenniemi hiljentyy kuulijoiden kanssa musiikin ääreen 30.9.

Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa voi hiljentyä musiikin äärelle lauantaina 30.9. kahdessa meditaatiokonsertissa. Säveltäjä-pianisti Eero Hämeenniemi improvisoi kaksi ainutkertaista kokonaisuutta klo 14 ja klo 17 alkavissa konserteissa. Konsertteja voi kuunnella lattialla maaten tai tavalliseen tapaan tuolissa istuen.

Kuopion Musiikkikeskus yhteistyössä säveltäjä-pianisti Eero Hämeenniemen kanssa toteuttaa syyskuun lopussa kaksi meditaatiokonserttia. Konserteissa Hämeenniemi improvisoi barokin, Intian ja jazz-musiikin teemojen pohjalta – toisaalta niissä voi olla myös täysin vapaata improvisaatiota, jossa mitään ei suunnitella etukäteen. Improvisaatio on aina ainutkertainen luova tapahtuma: musiikki syntyy tässä ja nyt, ja sitä ei koskaan tulla kuulemaan samanlaisena uudestaan. Tämä luo konsertteihin erityisen intensiteetin.

Meditaatiokonsertti voi toimia hiljentymistuokiona livemusiikin säestämänä: kuulija voi käyttää musiikkia meditaation, keskittymisen ja kuulijan sisäisiin maisemiin uppoutumisen välineenä. Improvisoiva muusikkokin etsiytyy kontaktiin oman mielensä syvien kerrosten kanssa. Sekä soittaja että kuulija hiljentyvät yhdessä musiikin äärelle ja lähtevät matkalle sisäisen fantasiansa maailmaan. Meditaatiokonsertti on erilainen kuin muut konsertit. Siitä puuttuvat perinteisen konsertin ulkoiset muodot: kumartelut, suosionosoitukset, tulemiset ja menemiset, kukitukset.

Konsertteja voi kuunnella tuolissa istuen tai lattialla maaten. Paikkoja on rajoitetusti. Yleisöä pyydetään ottamaan mukaan oma joogamatto tai retkialusta sekä pukeutumaan rentoon ja riittävän lämpimään vaatetukseen.

Eero Hämeenniemi on suomalainen säveltäjä, improvisoiva pianisti ja Sibelius-Akatemian dosentti. Vuosina 2012-2016 hän toimi taiteilijaprofessorina, ja vuoden 2017 alusta hänelle myönnettiin valtion taiteilijaeläke. Hänen musiikkiaan on soitettu neljällä mantereella, mm. lähes kaikissa Euroopan maissa. Viime vuosien tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat olleet Hampurin Ensemble Resonanz ja Australian Chamber Orchestra sekä Helsinki Filharmonia. Hämeenniemi on soittanut sooloimprovisaatiokonsertteja eri puolilla Eurooppaa, erityisesti Italiassa ja Suomessa. Päättyvänä vuonna hän on soittanut kolme impromeditaatiota Aino Acktè-kamarimusiikkifestivaalilla Helsingissä. Triokokoonpanossa Hämeenniemi on improvisoinut mm. Esa Pietilän ja Mika Kallion kanssa. Hän on jäsenenä Moments-kvartetissa, jossa soittavat myös amerikkalaiset huippumuusikot Joe Fonda ja Harvey Sorgen sekä suomalainen improvisaatioguru Esa Pietilä.

Liput Meditaatiokonsertteihin: 20 € / konsertti. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus (Kuopionlahdenkatu 23), palvelunumero: 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm), lippukassa auki la 30.9. klo 13-19. Myynti myös Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), palvelunumero: 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm) ma-la klo 9-19. Lisäksi Sokos Kuopio, Kuopio Info kauppakeskus Apajassa sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput: www.lippu.fi.

KUOPION MUSIIKKIKESKUS
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

http://www.kuopionmusiikkikeskus.fi| Facebook: KuopionMusiikkikeskus | Youtube: KuopioMusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: