Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Apocalyptica esiintyy Kuopion Musiikkikeskuksessa 15.3.2020

Facebook Twitter

Julkaistu 25.11.2019 klo 13:24

Keikan lipunmyynti alkaa 27.11.

Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä yhtyeistä, Apocalyptica esiintyy ensi keväänä Kuopion Musiikkikeskuksessa. Metalliyhtye nähdään kevään aikana yhteensä viidellä keikalla Suomessa. Kuopion Musiikkikeskuksen keikka koetaan sunnuntaina 15.3., ja sen lipunmyynti alkaa keskiviikkona 27.11. klo 9.

Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Apocalyptica esiintyy Kuopion Musiikkikeskuksessa su 15.3.2020. Kuopion lisäksi yhtye nähdään ensi keväänä neljällä Suomen keikalla: Turussa, Tampereella, Oulussa ja Seinäjoella. Yhtyeen yli 20 vuotta sitten julkaistu instrumentaalinen teos muutti käsityksen metallimusiikista. Samalla se loi uuden musiikkigenren yhdistäen sellon metalli- ja rockmusiikkiin; uniikki yhdistelmä on kantanut menestyksekkäästi. Kokoonpanossa soittavat Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen, Perttu Kivilaakso ja rumpali Mikko Sirén. Keikkaillat avaa kotimainen progressiivisen metallin lähettiläs Wheel.

Apocalyptican yhdeksäs studioalbumi, CELL-0, julkaistaan 10.1.2020. Multiplatinaa myyneet sellotaiturit palaavat uudella albumilla juurilleen 17 vuoden jälkeen; CELL-0 on instrumentaalialbumi. Edellisen albumin julkaisusta (Shadowmaker) on ehtinyt kulua jo neljä vuotta. Levytystauko antoi yhtyeen jäsenille tuoretta näkökulmaa lähestyä uusia Apocalyptica-kappaleita. Albumi on yhtyeen itsensä tuottama ja sen on miksannut Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers, Lana Del Rey, Metallica ja Black Sabbath).

Uuden albumin kappaleet eivät syntyneet tarpeesta tehdä singlelohkaisuja, vaan yhtye halusi tehdä yhden kokonaisen taideteoksen yhdistämällä heille olennaiset elementit sellon ja metallimusiikin välillä. ”Näissä uusissa kappaleissa on niin monia kerroksia ja ne ovat upealla tavalla niin monimutkaisia – ettei niitä voi yrittää selittää kuulijalle auki sanoin. Mutta se on nimenomaan instrumentaalimusiikin hienous; jokainen kuulija saa vapauden tulkita kappaleet omalla, erityisellä tavallaan”, Eicca Toppinen kertoo. Apocalyptica juhlistaa uuden CELL-0-albuminsa julkaisua alkuvuodesta yhteiskiertueella Sabatonin kanssa. Kiertue starttaa Sveitsistä 17.1. ja käsittää 15 eri maata ja 22 keikkaa.

Kuopion keikan järjestää Kuopion Musiikkikeskus. Wheel aloittaa keikan klo 18.30, ja Apocalyptica esiintyy klo 19.30.

Lisätiedot & haastattelupyynnöt: Katja Vauhkonen / Fullsteam Management Oy, katja(at)fullsteam.fi, 0407479933

Liput: 44 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet. eLiput: www.lippu.fi. Lisäksi Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 tuntia ennen esitystä, la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm).

KUOPION MUSIIKKIKESKUS

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionmusiikkikeskus.fi | Facebook: KuopionMusiikkikeskus | Youtube: KuopioMusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: