Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

VERKKOKONSERTTI – MUSIIKKISATU PEKKA JA SUSI

Maanantai 08.03.2021 klo 18 Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanava

Facebook Twitter

Konsertti julkaistaan maanantaina 8.3.2021 klo 18 Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalle > klikkaa tästä Pekka ja susi -musiikkisatuun

HUOM! Verkkokonsertti on katsottavissa YouTubessa kevään 2021 ajan.

Kuopion kaupunginorkesteri
Kapellimestari Arturo Alvarado
Kertoja Tommi Auvinen

Rohkea poika, hullunkurinen lintu, unelias ankka ja nälkäinen susi. Rakastettu Pekka ja susi on orkesterisatu, joka on lumonnut lapsia ja lapsenmielisiä yli viiden sukupolven ajan. Venäläiseen kansansatuun pohjautuvassa tarinassa pieni poika löytää itsestään uskomatonta rohkeutta ja ottaa kiinni ilkeän suden apunaan mm. pieni neuvokas lintu sekä unelias ankka.

Jännittävä teos on opettavainen tarinaltaan mutta myös musiikillisesti: Sergei Prokofjevin musiikkisatu tuo orkesterisoittimet tutuksi viihdyttävän tarinan keinoin. Lintu on huilu, ankka on oboe, kissa on klarinetti, käyrätorvet ovat susia, Pekkaa esittävät jouset, isoisää fagotti ja metsästäjiä symboloivat rummut – jokaista sadun hahmoa kuvaa siis tietty soitin ja musiikillinen teema.

Sergei Prokofjevin orkesterisadun ainoa ihmisääni on kertoja, jonka rooliin heittäytyy Tommi Auvinen, Kuopion kaupunginteatterin johtaja, ohjaaja ja näyttelijä. Lasten ja lapsenmielisten ikiomassa verkkokonsertissa kaupunginorkesteria johtaa Arturo Alvarado.

Verkkokonsertin kesto on noin 30 minuuttia.

Videotuotanto: Kuopion kaupunki, Itä-Suomen yliopiston tuotantoyksikkö Kantti ja Kuopion Musiikkikeskus
Ääni- ja valotuotanto: Kuopion Musiikkikeskus 

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri
Maksuton

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: