Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

VERKKOKONSERTTI – LAURI PORRA: CABINS & HIDEOUTS

Keskiviikko 12.05.2021 klo 19 Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanava

Facebook Twitter

Konsertti julkaistaan keskiviikkona 12.5.2021 klo 19 Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalle > klikkaa tästä YouTube-kanavallemme

HUOM! Verkkokonsertti on katsottavissa YouTubessa kevään 2021 ajan.

Kuopion kaupunginorkesteri
Lauri Porra, basso, flyygeli, zhengruan, elektroniikka ja liidaus

Basisti-säveltäjä Lauri Porran uusi teossarja Cabins & Hideouts on meditatiivinen oleskelukonsertti, joka vie kuulijan metsään, järven rantaan ja kesämökille. Alun perin jousikvartetille sävelletty teos kuullaan nyt sovitettuna jousille, puhaltajille ja lyömäsoittajalle. Reilun tunnin mittaisessa konsertin ja äänikylvyn yhdistelmässä kuullaan luonnon ääniä, kuten peipon ja kuikan laulua, sekä orkesterisoittimia.

”Mökkejä ja piilopaikkoja” -teoksen idea muhi Porran mielessä vuosien ajan. Hän halusi vangita mökillä, metsän keskellä koetun tunnelman äänimaailmaksi, jonka voisi jakaa konserttiolosuhteissa. Cabins & Hideouts kuvaa noin tunnin aikana vuorokauden pituisen kaaren aamusta yöhön ja seuraavaan auringonnousuun.

Cabins & Hideouts on kokonaisvaltainen, meditatiivinen luontokokemus keskellä Kuopiota, konserttisalissa. Kuopion kaupunginorkesteri tarjoaa kuulijoille mahdollisuuden rauhoittua kuvitteellisen takkatulen ääressä ja antaa äänimaisemien viedä mukanaan omiin maailmoihin.

Lauri Porra (s. 1977) on säveltäjä ja muusikko, joka tunnetaan säveltäjänä niin sinfoniaorkesteriteoksistaan kuin useisiin elokuviin säveltämästään musiikista. Hänen orkesteriteoksiaan ovat esittäneet mm. RSO, Sinfonia Lahti, Turun filharmoninen orkesteri ja Trondheimin sinfoniaorkesteri. Muusikkona Porra tunnetaan niin Stratovariuksen kuin oman Flyover Ensemblensa basistina. Flyover Ensemblen uusin levy Dust julkaistiin joulukuussa 2019.

Konsertin kesto on noin 1 tunti, ei väliaikaa.

Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa tallennettu konsertti on nähtävissä Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla elokuun 2021 loppuun saakka.

Videotuotanto: Yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy

Ääni- ja valotuotanto: Kuopion Musiikkikeskus

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri
Maksuton

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: