Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

VERKKOKONSERTTI – AILI IKONEN

Perjantai 23.04.2021 klo 19 Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanava

Facebook Twitter

Konsertti julkaistaan perjantaina 23.4.2021 klo 19 Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalle > klikkaa tästä YouTube-kanavallemme

HUOM! Verkkokonsertti on katsottavissa YouTubessa kevään 2021 ajan.

Kuopion kaupunginorkesteri
Jaakko Kuusisto, kapellimestari
Auli Ikonen, laulu
Tuomas J. Turunen, piano
Mikko Pellinen, basso
Mikko Arlin, rummut

Valovoimaisen jazzlaulaja Aili Ikosen lumoavat laulut kohtaavat ensi kertaa suuren orkesterin soinnin ainutlaatuisessa konsertissa Kuopion kaupunginorkesterin kanssa.

Konsertissa kuullaan monipuolinen kattaus Ikosen omia sävelmiä sekä muutama tarkoin valikoitu lainasävelmä, kuten Junnu Vainion Kotkan poikii ilman siipii. Upeista orkesterisovituksista vastaavat Suomen eturivin sovittajat Jaakko Kuusisto, Mikko Hassinen, Mikko Pellinen ja Teemu Takanen.

Suomen ykkösjazzlaulajaksikin tituleeratun Ikosen ja jazztrionsa tähdittämässä sekä ylikapellimestari Jaakko Kuusiston johtamassa konsertissa laulajan sävellykset soivat syvempinä ja vaikuttavampina kuin koskaan ennen.

Aili Ikosen poikkeuksellisen laaja ura on tähän asti sisältänyt kolme sooloalbumia, upeita big band -produktioita, Ella Fitzgerald -tulkintoja ja televisioesiintymisiä. Herkkänä, mutta samalla vahvana tulkitsijana tunnettua Ikosta on kuultu laaja-alaisesti niin aikamme huippuartistien kanssa kuin solistina eri kokoonpanoissa kuten Radion sinfoniaorkesteri, Tampere Filharmonia ja Umo Helsinki Jazz Orchestra. Ikonen tunnetaan nykyisin myös a cappella -yhtye Rajattoman jäsenenä.

Konsertin lomassa nähdään myös Aili Ikosen ja Jaakko Kuusiston ennakkoon tallennettu haastattelu, jossa heitä jututtaa Katariina Kummala, Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja.

Verkkokonsertin kesto on noin 1 tunti 10 minuuttia.

Videotuotanto: Yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy
Ääni- ja valotuotanto: Kuopion Musiikkikeskus

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri
Maksuton

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: