Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

From Russia with Dance – Gzhel

Perjantai 20.10.2017 klo 19 Konserttisali

Osta liputVaraa tarjoilu
Facebook Twitter

Venäjän paras ja tunnetuin kansantanssiryhmä on Gzhel. Koko maailma ihaili sen häikäisevää esitystä Sotshin olympialaisten avajaisissa. Tanssiteatterilla onkin maine huikaisevana kansantanssiryhmänä, joka kiertää aktiivisesti maailmalla. Ryhmä saapuu Suomeen ja esiintyy 50 tanssijan voimin viidellä paikkakunnalla lokakuussa 2017.

Monesta suomalaisestakin kodista löytyy sinivalkoista Gzhel-posliinia. Moskovan Valtiollisen Akateemisen tanssiteatteri Gzhelin perusti kansantaiteilija, professori Vladimir Saharov vuonna 1988, jolloin Gzhel-posliinituotanto täytti 650 vuotta. Tanssiteatterin työskentely on ollut tuosta päivästä lähtien vähintään yhtä kunnianhimoista kuin posliinitaiteilijoiden. Vuonna 1993 teatteri sai arvonimen valtiollinen ja vuonna 1999 akateeminen.

Vladimir Saharov keräsi aktiivisesti tietoa Venäjän eri kansojen kulttuureista ja traditioista sekä perinteisistä elinkeinoista. Gzhel tuokin esiin omissa tansseissaan Venäjän monikulttuurista kirjoa. Repertuaariin kuuluu myös eurooppalaisia tansseja.

Gzhel-tanssiteatterin yhteydessä toimii tanssikoulu, jonne maan eri puolilta valitaan lahjakkaimmat tanssijat. Tämä takaa tanssin tason jatkossakin.

Gzhel vieraili Kaustisen Kansanmusiikkijuhlilla vuonna 2007 ja yleisö hurrasi henkeäsalpaavalle esitykselle seisaaltaan. Säihkettä ja vauhtia on luvassa myös lokakuun 2017 Suomen kiertueella, jolloin lavan valloittaa 50 loistavaa tanssijaa. Tule jakamaan kanssamme unohtumaton tanssi-ilta.

Järj. Suomi-Venäjä-Seura Itä-Suomen piirijärjestö ry
Liput: 42 € /  40 € eläkeläiset ja S-Etukortilla / 27 € opiskelijat ja lapset alle 12v
Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu.
Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Järjestäjä myy oman seuran jäsenilleen lippuja myös suoraan Suomi-Venäjä -toimistolta.

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: