Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

MAAKUNTAPÄIVÄN KONSERTTI: SÄVELRETKI SAVOLAISUUTEEN

Sunnuntai 15.08.2021 klo 12 Konserttisali

Osta liput
Facebook Twitter

Pohjois-Savon maakuntapäivän konsertti Sävelretki savolaisuuteen sisältää mukaansatempaavaa ja monipuolista musiikkia. Luvassa on yllättävää, uutta ja ennenkuulumatonta!

Lentävä kalakukko
Säv. Toivo Kärki, san. Reino Helismaa, sov. Sampo Kasurinen
Kuopion kaupunginorkesteri
Rauno Tikkanen, kapellimestari

Makupaloja uudesta Minnan taivas -maakuntaoopperasta
Tammikuussa 2022 ensi-iltaan tuleva vauhdikas ja komediallinen uutuusooppera vie matkalle Kanttilasta kohti ikuista vapautta. Jukka Linkolan musiikki ja Veera Airaksen teksti hurvittelevat Minna Canthin elämäntarinan inspiroimana.

Lavalla nähdään kansainvälistä ilmaisuvoimaa. Minnan roolissa esiintyy valovoimainen sopraano Marjukka Tepponen, joka on kiinnitetty 2022 New Yorkin Metropolitan-oopperan Onegin-produktioon. Lisäksi lavalla nähdään laulutrio Johanna Takalo, Ossi Jauhiainen ja Olli-Tapio Tikkanen.

Lue lisää Minnan taivas -oopperasta

Savolaene päeväuni ENSIESITYS
säv. & joht. Timo Kärkkäinen
Sawo Ensemble -viihdekuoro

Timo Kärkkäinen on Kuopiossa asuva musiikin ja teatterin ammattilainen, jonka juuret ovat isän puolelta syvällä savolaisessa maaperässä. Huolimatta omasta keskisuomalaisuudestaan on Kärkkäiselle jäänyt lapsuudesta syvälle sieluun oman isänsä ja ukkinsa usein laulama laulu Kallavesj. Tätä vammaa eli lahjaa Kärkkäinen käsittelee 30-henkiselle Sawo Ensemble -viihdekuorolle sommittelemassaan pastissinomaisessa sävelretkessä. Kärkkäinen on toiminut Sawo Ensemblen taiteellisena johtajana marraskuusta 2020.

NEØV: Picture of a Good Life
NEØV on Juankoskelta maailmalle ponnistanut yhtye, joka tarjoilee pohjoista indiesinfoniaa levottomille, riivatuille ja uneksiville. Yhtyeessä soittavat veljekset, laulaja-kitaristi ja lauluntekijä-tuottaja Anssi Neuvonen sekä rumpali-sovittaja Samuli Neuvonen. NEØV on julkaissut neljä albumia ja esiintynyt lukuisissa eri maissa. Konsertissa kuullaan musiikkia bändin uusimmalta Picture of a Good Life -albumilta, joka ilmestyi tammikuussa 2021. Live-esiintymisissä yhtyeen rivejä vahvistaa multi-instrumentalisti Jussi Hietala, joka on vaikuttanut useissa menestyneissä yhtyeissä (mm. Pariisin Kevät, Rubik, J.Tala).

Älä unohda
säv. Markus Petsalo, san. Virpi Rautsiala/Niko Nova, sov. Ossi Jauhiainen & Tatu Kemppainen

Savolaisin voimin luotu Älä unohda -musiikkivideo sai suomalaisen työn päivänä ilmestyessään tuhansia kuulijoita ja katsojia. Itäsuomalaisten taiteilijoiden vahva musiikillinen mielenilmaus taidekentän puolesta puhutteli valtakunnallisesti. Kappale kuullaan ensimmäistä kertaa livenä Savon Soitannollisen Seuran (Jussi Mattila ja Petteri Nieminen) sovituksena. Lavalle Kuopion kaupunginorksterin ja Sawo Ensemblen kanssa nousevat muutaman yllätyssolistin kera myös koko Älä unohda -tekijätiimi: Ossi Jauhiainen, Tatu Kemppainen, Niko Nova, Markus Petsalo ja Virpi Rautsiala.

Tilaisuuden juontaa näyttelijä Lotta Vaattovaara. Konsertissa jaetaan järjestyksessään viides Savolainen sanavalmius -tunnustuspalkinto. Aiemmat saajat ovat Antti Holma (2017), Sakari Kuosmanen (2018), Mari Perankoski (2019) ja Jaakko Teppo (2020).

Sävelretken tarjoavat Pohjois-Savon liitto, Kuopion kaupunki ja Savon Sanomat. Maakuntapäivä jatkuu konsertin jälkeen KuPS:n elämyspäivän merkeissä klo 14 alkaen keskuskentällä.

Järj. Pohjois-Savon liitto
Liput: 12 €
Hinta sisältää Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu.
Palvelu- ja toimitusmaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

KATSO MYÖS

WWW-sivut

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: