Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

LIVESTREAM – KOHTAAMISIA UNESSA JA ELÄMÄSSÄ

Torstai 18.03.2021 klo 19 Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanava

Facebook Twitter

Konsertti livestriimataan Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalista Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalle > klikkaa tästä YouTube-kanavalle

HUOM! Livestream-tallenne on katsottavissa YouTubessa kevään 2021 ajan.

Kuopion kaupunginorkesteri
Ville Matvejeff, kapellimestari
Emma Koponen, piano

Robert Schumann: Alkusoitto ja finaali orkesterille op. 52 (1841)
Johannes Brahms: Pianokonsertto nro 1 d-molli op. 15

Suurena romantikkona tunnettu Robert Schumann (1810-1856) oli tuottelias säveltäjä: sävellykset syntyivät usein yksi lajityyppi kerrallaan ja vuosi 1841 oli omistettu sinfonialle. Konsertin alkuun kuultava Alkusoitto ja finaali on valoisa ja kepeä teos, jossa on kuitenkin Schumannille tuttua runollista ilmaisua.

Havaittuaan nuoren Johannes Brahmsin nupullaan olevan musiikillisen nerouden, Robert Schumann ja hänen pianistivaimonsa Clara ottivat Brahmsin suojatikseen. Robertista ja Johanneksesta tuli hyviä ystäviä ja koko kolmikosta läheisiä aina Schumannin ennenaikaiseen kuolemaan saakka.

Konsertin päättää Johannes Brahmsin (1833-1897) ensimmäinen pianokonsertto, josta on muodostunut konserttokirjallisuuden kulmakivi. Teoksen syntyprosessi ei ollut vaivaton: se oli Brahmsin ensimmäinen orkesteriteos, lisäksi henkilökohtaiset paineet ja yksityiselämän vastoinkäymiset heijastuivat vahvasti myös teoksen tunteikkaaseen sävelkuvaan. Teos onkin tunnelataukseltaan poikkeuksellisen vahva. Brahmsin 1. pianokonsertto on monumentaalinen, tinkimätön ja vaikuttava teos, joka vielä 160 vuoden jälkeenkin on vertaansa vailla.

Solistina esiintyy Kuopiosta uralleen ponnistanut pianisti Emma Koponen. Michiganin yliopistosta valmistuneen Emman pianonsoiton opiskelun alkuvaiheet sijoittuvat Kuopion konservatorioon. Kuopion kaupunginorkesterin konsertti on myös Emma Koposen diplomitutkinto Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan.

Livestream-konsertin kesto on noin 1 tunti 10 minuuttia, ei väliaikaa.

Livestream-tuotanto: Yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy
Ääni- ja valotuotanto: Kuopion Musiikkikeskus 

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri
Maksuton

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: