Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

KIOVAN GRAND BALLET – JOUTSENLAMPI

Sunnuntai 26.01.2025 klo 15 Konserttisali

Osta liputVaraa tarjoilu
Facebook Twitter

Ukrainan johtaviin balettitaloihin lukeutuva Kiovan Grand Ballet saapuu jälleen tammikuussa  Suomeen rakastetuimpiin baletteihinsa lukeutuvan Joutsenlammen kanssa. Pjotr Tšaikovskin säveltämä klassikkobaletti on yhä yli vuosisata säveltämisensä jälkeen maailman tanssituin -ja monien mielestä kaunein baletti. Joutsenlampi kertoo tarinan rakkaudesta sekä valon ja pimeyden ikuisesta taistelusta, jota baletin musta ja valkoinen joutsen symboloivat. Joutsenlampi sisältää kaikki 1800-luvun romanttisen baletin rikkaat elementit, ja sitä pidetään klassisen tanssin huippuna, sellaisena kuin sen nykyään tunnemme.

Suomessa Odette-Odilen roolissa vuorottelevat maailman arvostetuimpiin lukeutuvasta Vaganovan balettiakatemiasta valmistunut japanilainen Mie Nagasava sekä New York City Balletinkin ensitanssijana toiminut argentiinalainen Ana Sophia Scheller. Prinssi Siegfridinä nähdään lukuisia kansainvälisiä palkintoja voittanut, maineikkaasta Kiovan State Choreographic  -koulusta valmistunut ukrainalainen Viktor Tomashek.

Kiovan Grand Balletin tanssijat hurmaavat hienovaraisella tekniikallaan, musikaalisuudellaan ja tanssin keveydellä. Hienot puvut ja upeat lavasteet viimeistelevät balettinautinnon.

Katso videoklippi Kiovan Grand Balletin Joutsenlammesta täältä.

Minulta on kysytty, että onko tänä päivänä sopivaa tanssia Venäjän kuuluisimpia baletteja. Olen sitä mieltä, että kuten Shakespeare, myös Tšaikovski kuuluu koko ihmiskunnalle. Baletti on universaali kieli. Se ei tunne rajoja, sanoo Kiovan Grand Balletin perustaja ja taiteellinen johtaja Alexander Stoyanov.

Vuodesta 2014 lähtien Kiovan Grand Ballet on ilahduttanut yleisöjä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, kaikkialla Euroopassa ja Skandinaviassa. Suurin osa tanssijoista on ukrainalaisia, vain osa tanssijoista tulee Japanista, USA:sta, Italiasta ja Espanjasta. Suomessa Kiovan Grand Ballet nähtiin viimeksi alkuvuodesta 2024.

Musiikki: Pjotr Tchaikovsky
Koreografia: Marius Petipa ja Lev Ivanov
Libretto: Vladimir Begichev and Vasily Geltser
Musiikki tulee nauhalta.

Esityksen kesto noin 2 tuntia 10 minuuttia sisältää väliajan

Järj. Live Nation Finland Oy
Liput permanto rivit 1-9:  76,90 € | 71,90 € eläkeläinen | 69,40 € ryhmät yli 20 hlöä | 51,90  € lapsi 3-16 vuotta ja opiskelija
Liput permanto rivit 10-19, takaparvi rivi 28: 66,90 € | 61,90 € eläkeläinen | 60,40 € ryhmät yli 20 hlöä | 43,40 € lapsi 3-16 vuotta ja opiskelija
Liput permanto rivit 20-25 ja parvet (poikkeus rivi 28): 61,90 € | 56,90 € eläkeläinen | 56  € ryhmät yli 20 hlöä | 37,40 € lapsi 3-16 vuotta ja opiskelija
Hinta sisältää Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun.
Palvelu- ja toimitusmaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: