Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

KAUSIKONSERTTI 8: TODELLISUUDEN TUOLLA PUOLEN

Torstai 16.05.2024 klo 18 Konserttisali

Osta liputVaraa tarjoilu
Facebook Twitter

Klo 17.30 Valohalli
KONSERTTIETKOT

Kuopion kaupunginorkesteri
Eugene Tzigane, kapellimestari
Olli Mustonen, piano

Matthieu Stefanelli: Hypnos
Erich Wolfgang Korngold: Märchenbilder
Sergei Rahmaninov: Pianokonsertto nro 3

Musiikilla on voima välittää sellaista, mitä ei voi sanoin ilmaista. Se vaikuttaisi tästä syystä sopivimmalta kieleltä unien, satujen ja muistojen tutkimiseen. Teoksessaan Hypnos Matthieu Stefanelli halusi tutkia todellisuutemme ääripäitä. Kreikkalaisen unenjumalan innoittamana musiikki kulkee halki unimaailman ohimenevän maiseman usein selittämättömine iloineen ja öisine kauhuineen.

Lapsina unet saattoivat tuntua yhtä todellisilta kuin valvemaailma. Lapsilla voi jopa hereillä ollessaan olla uskomattoman vilkas mielikuvitus, jonka avulla he voivat rakentaa maailmoja reaalimaailman sisään. Todellisena ihmelapsena Erich Wolfgang Korngold rakensi kuvastonsa nuoteista. Vain 11 vuoden iässä hän käänsi terävän nuoren mielensä kirjoittamaan sarjan satuihin perustuvia pianokappaleita. Seuraavana vuonna, 12 vuoden(!) iässä, hän orkestroi nämä teokseksi Märchenbilder (’Satukuvia’), op. 3. Hänen orkestrointinsa, harmoniansa ja melodiset keksintönsä ovat aivan muusta maailmasta.

Aikuisina saamme sitten kokemusta ja keräämme muistoja. Vaikka nämä muistot eivät ole todellisia, ne voivat herättää aitoja tunteita. Musiikilla sen sijaan on voima synnyttää tunteita, jotka saattavat herättää henkiin muistoja menneisyydestä. Tämä on ehkä syy Sergei Rahmaninovin 3. pianokonserton jatkuvaan suosioon, onhan sen musiikki täynnä nostalgiaa, haikeutta, kaipausta ja intohimoa. Suuri suomalainen virtuoosi Olli Mustonen liittyy seuraamme juhlistamaan kevätkauden päättymistä. (Eugene Tzigane)

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri
Liput: 33 € / 27 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat
4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v

Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: