Kuopion Musiikkikeskus

 
 
Somekuva

KAUSIKONSERTTI 3: TÄHTIEN TARINOITA

Torstai 28.09.2023 klo 18 Konserttisali

Osta liputVaraa tarjoilu
Facebook Twitter

Klo 17.30 Valohalli
KONSERTTIETKOT

Kuopion kaupunginorkesteri
Ruut Kiiski, kapellimestari
Jonathan Roskilly, pasuuna

Jaakko Kuusisto: Musiikkia elokuvasta Täällä pohjantähden alla
Dani Howard: Pasuunakonsertto (2021) Suomen ensiesitys
Elfrida Andrée: Sinfonia nro 2 a-molli

Tervetuloa yllätysten ja ensikohtaamisten iltaan! Lahjakas nuori kapellimestari Ruut Kiiski debytoi Kuopiossa tähtien tarinoiden äärellä. Kuusiston teosten syyskuun trilogian täydentää musiikki Timo Koivusalon ohjaamaan Täällä Pohjantähden alla -elokuvaan – suomalaisille tuttu tarina kietoutuu yhteiskunnallisesti merkittäviin tapahtumiin. Yhtenä punaisena lankana läpi teoksen soi Kotomaamme-kansansävelmä eri variantteina. Ruotsalaissäveltäjä Elfrida Andreén teoksista monia ei esitetty laisin hänen elinaikanaan; nyt kuullaan kapellimestarin toiveesta hänen 2. sinfoniansa vuodelta 1879.

Brittisäveltäjä Dani Howardin pasuunakonserttoa on jo kutsuttu mm. oman aikamme klassikoksi. Elekieleltään mukaansatempaavan teoksen Suomen ensiesitykseen tarttuu oma pasuunan äänenjohtajamme Jon Roskilly; itse hän kuvailee konserttoa loistavaksi, dramaattiseksi ja värikkääksi. Mielikuvaharjoittelulla on keskeinen rooli Jonin valmistautuessa esitykseen omien kollegojensa ja kotiyleisön edessä. Jonin mielestä pasuunansoitto on maailman helpoin asia – kunhan siitä ei tee liian vaikeaa.

Englannin Cheltenhamista alun perin lähtöisin oleva Jon on perheensä kanssa asettunut Kuopioon ja opiskelee ahkerasti myös suomen kieltä. Monista älyllisistä ja arkisistakin asioista innostuvan Jonin mielenkiinnon kohteet vaihtelevat mm. matematiikasta jonglööraukseen ja kahvista shakkiin. Hänen sydämensä saa laulamaan yllätetyksi tuleminen arjen keskellä.

Jonin oma musiikillinen esikuva on yhdysvaltalainen säveltäjä John Cage – sattumamusiikki-käsitteen synnyttänyt mies, joka ei pelkästään muuttanut musiikin äänimaailmaa, vaan musiikillista ajattelua. Monesta musiikkigenrestä kiinnostunut Jon pitää musiikista, joka rauhoittaa omien ajatusten äärelle – toivottavasti tämä esitys antaa mahdollisuuden pysähtyä hetkeen myös sinulle.

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri

Liput: 33 € / 27 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat
4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v

Konsertti sisältyy syksyn kausikorttiin sekä Jaakon jäljillä -pakettilippuun.

Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

SAMANTYYLISIÄ TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: